Haberler

ABD: Türkiye'nin Tampon Bölge Oluşturacağı Konusunda Somut Kanıt Yok

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı, Türkiye'nin, Suriye'de tampon bölge oluşturacağı konusunda somut kanıt olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Mark Toner, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Suriye'de tampon bölge oluşturacağı konusunda somut kanıt olmadığını açıkladı.

Sözcü yardımcısı Toner, başkent Washington'da kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta, "Bu haberlerle ilgili ortada somut delil yok. Böyle bir girişimin lojistik, askeri, maddi ve insani açılardan çok zorlukları var." dedi.

"ABD'NİN TUTUMU DEĞİŞMEDİ"

Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması konusunda ABD'nin önceki tutumunun değişmediğini kaydeden Toner, "Uçuşa yasak ya da askeri denetim bölgeleri konularında pozisyonumuz değişmedi. Bunu defalarca tartışıp ele aldık. Uçuşa yasak bölge oluşturulması ve uygulanması ya da diğer her türlü askeri müdahaleyle oluşturulan bölge büyük zorluklar içeriyor." diye konuştu.

"BU HABERLER VARSAYIMLARA DAYALI"

Amerikalı yetkili, Türkiye'nin Suriye'de tek başına tampon bölge oluşturmasına ABD'nin destek verip vermeyeceği sorusuna da, "Bu haberler varsayımlara dayalı. Bizim elimizde şimdiye kadar bu planların herhangi birini destekleyen somut bir delil yok. Tek gördüğümüz gazete haberleri. O yüzden Türkiye ya da Ürdün'ün ne yapacağına ilişkin içinde bulunduğumuz durumda da sağlam bir kanıt yok. Bölgede herkes çok büyük güvenlik tehlikeleriyle karşı karşıya ve bunu çözebilecek en iyi yöntemi bulmaya çalışıyorlar." şeklinde yanıt verdi.

"POLİSİN NEDEN ŞİDDET KULLANDIĞINI ANLAMADIK"

Toner, bir soru üzerine, İstanbul'da dün düzenlenen LGBTİ yürüyüşünde polisin neden şiddet kullandığını anlayamadıklarını dile getirdi. Türkiye'de insan hakları uygulamalarına ilişkin kaygıları olduğunu, bunu daha önce de dile getirdiklerini belirten Toner, ABD'nin barışçıl toplantıları ve düşünce özgürlüğünü her zaman desteklediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Sözcü Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (233)

seni başkan yaptirmayacagizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Suriye de kurdistan kurulacak senin rüyaların. kabus olacak

15
39
yanıtYanıtla
HURİYE KAYAN NURİ:

tirkolar babanız konuştu :)))

31
11
yanıtYanıtla
boykamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunlara noluyo anlamadim sanene benim ülkemden ya sen zencilere siddet kullanirken silahla ateş ederken sana bisey diyen oldumu

30
7
yanıtYanıtla
tose:

Biz bu rezil halde yaşayanların daha fazla artmaması için, bu tür toplantıların yasaklanmasını istiyoruz. !!!!!!

34
2
yanıtYanıtla
metropollmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

polis niye siddet uygulamis ulan dini duygularimizla oynuyolar dua etsinler halk limc etmemis hem abd denen domuzlar siz direk ates ediyosunuz halka

27
6
yanıtYanıtla
Isa BatmacmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mısır için niye Sesiniz cikmiyor lan

28
5
yanıtYanıtla
adsizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Once kendilerine baksin abd lan siz turkiyeyi cekemiyorsunuz bozmak icin elinizden heleni yapiyordunuz cok sukur tayip baba hibi bir cumhur bakanimiz bar

23
10
yanıtYanıtla
botan:

abd babanız izin vermeden ne yaptınız bugüne kadar. nefes bile alamazsınız.

21
11
yanıtYanıtla
BOTAN:

is yine POLAT ALEMDARA KALDI. . KURTLAR VADISI ROJAVA YI CEKIP KENDILERINI AVUTURLAR ARTIK. CUVAL GECIRDILER KURTLAR VADISI IRAKLA KENDILERINI AVUTTULAR. . ISRAIL OLDURDU, KURTLAR VADISI FILISTINLE FASOLARIN GAZINI ALDILAR. . EEH SIRADA KURTLAR VADISI ROJAVA VAR. GELDE SIMDI AZIZ NESINE HAK VERME. . ADAMIN HEYKELI DIKILMELI

22
8
yanıtYanıtla
Selcuk Mobil-IOS:

Siz kim insan haklari kim kendi polisinize bakim ne kadar masun siyahi insani oldurdunuz

26
3
yanıtYanıtla
Tüm 233 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title