Haberler

ABD: Türkiye IŞİD'i Havadan Vurmaya Başlamalı

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin İncirlik'i koalisyona açarak önemli adım attığını söylese de "Daha fazlasını bekliyoruz." mesajını verdi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin İncirlik Hava Üssü'nü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı koalisyona açarak önemli bir adım attığını söylese de 'Daha fazlasını bekliyoruz' mesajını verdi.

"BU YETERLİ DEĞİL"

Washington'da bir basın toplantısı düzenleyen Carter, "Ankara daha fazlası yapılması gerektiğini dile getiriyor. Oldukça gecikmiş bir yaklaşım çünkü koalisyon bir yıldır mücadele veriyor. Ancak yine de ciddi bir çaba sarfediyorlar. Fakat bu yeterli değil. Daha fazlasını görmeliyiz" dedi.

"HAVA OPERASYONUNA KATILMALILAR"

İncirlik Üssü'nün ABD jetlerine açılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Carter, Türkiye'den IŞİD'e karşı harekatlara aktif olarak da katılmasını istedi.

Carter, "Hava operasyonlarına katılmalılar ve sınır kontrolü konusunda daha fazla çalışmalılar" diye konuştu.

"IŞİD SINIRI KULLANIYOR"

Türkiye-Suriye sınırının denetimi konusunda Türkiye'deki yetkililerle 'aktif biçimde' temas halinde olduklarını da ifade eden Carter, "IŞİD lojistik ve savaşçı geçişleri için bu sınırı kullanıyor" dedi.

IŞİD'e karşı geliştirilen askeri stratejiyi de savunan Carter, stratejinin bir ayağının hava operasyonları, diğer ayağının ise eğit-donat programı olduğunu söyleyerek "IŞİD'i yenligiye uğratma konusunda başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Doğru stratejiyi uyguluyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ashton Carter İncirlik Türkiye Işid Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (43)

anteplii:

Pkk ya sesiniz çıkmıyor abd allah sizin belanızı versin önce ş. sizler sonrada pkk nın sonrada işidin belasını versinn

47
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Tabi pkk yı türkiyenin başına musallat etti şimdide işıdi türkiyeye savaşa sokacak bu amirika nekadarda kurnaz tayipte maşa türkiyede iç savaş çıktımı fethullah gülen gibi tayyibide saklar nası olsa amerika

12
2
yanıtYanıtla
ANTEPLI:

ISID IYICE BUNLARIN MASKELERINI UYUNLARINI BOZDU! ARTIK TUM ISNANLAR AYILDI)

10
1
yanıtYanıtla
HANO:

KES LAN ZIRTO SEN ÖNCE PKK YI VUR SONRADA İŞİDE SİLAH YARDIMINI KES.

7
4
yanıtYanıtla
meltem:

Abd ye bakin akil hocamiz turkiyeyi savasa sokmaya calisiyor sen isidle mucadele etsene ancak herkes birbirine düşsün sende son perdeye yetis

10
1
yanıtYanıtla
mehmet:

önce pkk sonra işid

5
5
yanıtYanıtla
analiz:

Önce işit sonra Tayıp

5
4
yanıtYanıtla
beton:

abd ne oldu gücünüz yetmedimi yusuf yusuf meselesimi

7
2
yanıtYanıtla
er:

Yusuf aleyhisselam ismini kötülemeyin o deyimle

yanıt0
yanıt0
ABD-TERORIST:

ABD-Almanya Teror orgutu PKK kayi destekliyor hadi bagirin suna niye susuyorsunuz?

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title