Haberler

ABD Ticaret Odası İkinci Yurt Dışı Ofisini İstanbul'da Açtı

Güncelleme:

ABD Ticaret Odası ikinci yurt dışı ofisini Brüksel'in ardından İstanbul'da açtı. TOBB'nin Şişli'deki Genel Merkez Binası'nda ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi adıyla faaliyet gösterecek merkez için Mutabakat Zaptı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant arasında imzalandı. TOBB Genel Merkezi'nde bugün düzenlenen imza törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter ile Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li şirketlerin yöneticileri de katıldı.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİNİ GÖSTERİYOR

İmza töreninden önce konuşan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin artık 10 bin kilometre ötede değil, İstanbul'un merkezinde olacağını belirterek, " Bu ofis, ABD Ticaret Odasının Brüksel'deki ofisinden sonra açtığı ikinci ofistir.Sadece bu bile önümüzdeki dönemde ABD- Türkiye ilişkilerinin, ABD'li küresel şirketler nezdinde ne kadar önemli görüldüğüne işarettir.AB ile ABD arasındaki TTIP ( AB - ABD Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı) müzakerelerinde Türkiye'nin de yer almasına yönelik olarak ABD nezdinde yaptığımız lobi çalışmalarında da bu ofis bizlere büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

İLİŞKİLERİMİZ SINIF ATLAYACAK...

Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılı için ciddi bir vizyon geliştirdiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, " Ekonomide, sosyal hayatta, eğitimde, kültür ve sanatta önemli hedefler belirlendi. Bu hedeflerin başarılması sürecinde, ABD iş dünyası için de ciddi fırsatlar vardır.Bu fırsatlardan istifade edilmesi, ikili ekonomik ilişkilerimizi bir üst düzeye taşıyacaktır. İlişkilerimiz sınıf atlayacaktır. Birlikte çalışmak ve bunu başarmak istiyoruz. ABD ticaret odasıyla işbirliğimizi önemsiyoruz"diye konuştu.

BURDA KALACAĞIZ...

ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant da Türkiye'nin ABD için hep önemli olduğunu söyleyerek," Bugün burada Rıfat bey sayesinde bulunuyoruz. Son 10 yıldır bizim peşimizdeydi. Bizi teşvik etmesine rağmen biz yavaş davrandık. Şimdi buradayız, burada da kalacağız"dedi.

DERİN ALANLAR

ABD Ticaret Odasının Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olduğunu belirten Brilliant, bu işbirliği sayesinde Türk işadamlarının dünyanın dört bir yanına yatırım yapabilecek imkanlara daha rahat ulaşabileceklerini söyledi. Türkiye ile ABD'nin daha çok Savunma ve Enerji alanlarında işbirliği yaptığını hatırlatan ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant," Daha derin alanlar geliştirmeliyiz. Mesela Tarım alanında da işbirliği yapabiliriz "dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter da konuşmasında yeni açılan ofisin ticari entegrasyonu sağlayacağını ve bölgede barışa katkı sağlayacağını söyledi. Başkonsolos Hunter, " Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye hem dünya için hem de bölge için çok önemli. Türkiye'de yatırım yılda yüzde 22 oranında artıyor. Bölgesel ofisimiz sayesinde bu büyüme artacaktır. Özel sektör ortaklıklarının desteklenmesi önemli. 1400 ABD şirketi kayıtlı bir şekilde Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Birçok şirket çok uzun yıllardır burada faaliyet gösteriyor. Hala ticari alanda yapılacak çok şey var" diye konuştu.

HER ALANDA İŞBİRLİĞİ

İmza töreninde son olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz konuştu. Böylesine önemli bir birlikteliğe şahitlik yaptığı için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, " 10 yıldır Rıfat beyin sürdürdüğü çalışmalarında nihayete eriyoruz" dedi. Türkiye ile ABD'nin siyasi olarak çok derinlikli ilişkilere sahip olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, " Siyasi ilişkilerimizle orantılı bir ticari ilişkiye sahip olduğumuzu söyleyemeyiz. ABD pazarı 16 Trilyon dolar üzerinde bir büyüklük ifade ediyor. ABD bizim 20 misli bir büyüklüğe sahip. Bu büyük pazara çok daha fazla erişmemiz gerekiyor. Her alanda hareketliliği arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.Ticaretin geliştiği bölgelerde daha fazla huzur ve barış yaşandığını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin bölgesindeki siyasi istikrarsızlıklara rağmen büyümesini sürdürdüğünü refahını arttığını söyledi. Bakan Yılmaz Türkiye ile ABD arasında Turizm ve Sağlık sektöründe karşılıklı büyük bir potansiyelin olduğunu belirterek bu alanlardaki işbirliğinin arttırılmasını istedi.

KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından Mutabakat Zabtı Mutabakat Zaptı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant arasında imzalandı. Ardında da ABD Ticaret Odası Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Khush Choksy kısa bir teşekkür konuşması yaptı, ardından kurdele kesildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz İstanbul Brüksel Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title