Haberler

ABD Ticaret Ateşesi Ayso'yu Ziyaret Etti

Aydın Sanayi Odası (AYSO), ABD Ticaret Müsteşarlığı Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Jashua Burke ve Ticaret Ateşe Yardımcısı Berrin Ertürk’ü ağırladı.

Aydın Sanayi Odası (AYSO), ABD Ticaret Müsteşarlığı Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Jashua Burke ve Ticaret Ateşe Yardımcısı Berrin Ertürk'ü ağırladı.

Heyeti Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yılmaz ve Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü karşıladı.

25-29 Nisan tarihleri arasında Almanya'da gerçekleşecek olan Hannover Messe Uluslararası Endüstri ve Sanayi fuarında, Amerika Birleşik Devletleri ilk defa bu yıl "Partner Ülke" seçildiğini ve açılışı A.B.D. Başkanı Obama'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel yapacaklarını belirten ABD Ticari Ateşesi Jashua Burke, ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı olarak sektöründe lider Amerikalı üreticilerle, altı ayrı Amerikan Pavilyonlarında 28 Nisan 2016 tarihinde Türk firmalarını ve Türk yatırımcıları işbirliği oluşturmak üzere tanıştıracakları bir organizasyon planladıklarını, ortalama 200 bin kişinin katıldığı fuara, 250'ye yakın Amerikan firmasının, Amerikan Pavilyonlarında, Endüstriyel Otomasyon, Dijital Fabrika, Endüstriyel Tedarik, Araştırma ve Teknoloji, Enerji & Mobilite ve ABD' de yatırım, gibi sektörlerde yer alacaklarını, ABD Ticaret Müsteşarlık ofislerinin ve TOBB ofislerinin bu organizasyonda birlikte çalışacaklarını, ve yatırımcılara Türkiye ve Amerika'da takip toplantıları ayarlanması konularında yardımcı olacaklarını belirtti.

"ABD Ticaret Müsteşarlık ofislerinin, Türkiye' de İGM (İhracatı Geliştirme Merkezleri) gibi çalışıyoruz. Bunun gibi önemli organizasyonları Türk Delegasyonları gibi en üst düzeyde katılarak, zamanın en etkin ve verimli geçmesi için çalışıyoruz." diyen Burke, 2016 Eylül ayın da Ulaşım Teknolojileri, Aralık ayında siber güvenlik, 2017 içinde de Akıllı Kentler, yeşil binalar ve jeotermal teknolojileri konularında İzmir ve Aydın bölgelerine Amerika Heyetlerinin geleceğini ifade etti.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Türkiye- Amerika arasında 4 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu, Aydın' dan, Amerika'ya yıllık ihracatın ortalama 48 milyon dolar, ithalatın da 4 milyon dolar olduğunu, Aydın'ın ihracatında Amerika' nın 2. sırada olduğunu, bu ihracatta öncelikle makine teçhizat ve ekipmanları, tekstil, maden ve gıda sanayinin yer aldığını, Aydın'ın tarıma dayalı sanayinin olması sebebi ile üretimde yerel imkanlar ve potansiyel kullanıldığından, her zaman ihracat fazlasının yaşandığını belirtti.

25-29 Nisan tarihleri arasında Almanya'da gerçekleşecek olan Hannover Messe Uluslararası Endüstri ve Sanayi fuarının sanayiciler için çok faydalı olduğunu katılımcılar dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler ve yatırımcılar ile bir araya gelerek, önemli ticaret anlaşmaların yaptıklarını belirten Çerçioğlu, fuar ile ilgili bilgi notlarını ve 28 Nisan 2016 tarihinde Amerikan Pavilyonlarında Türk-Amerikalı üreticileri bir araya geleceği organizasyonu da AYSO üyelerine duyuracaklarını, bu konuda ve benzer organizasyonlarda her zaman bilgi paylaşımı yapabileceklerini, bu dayanışmayı en etkin bir şekilde kullanarak karşılıklı ticareti arttırmak istediklerini belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Çerçioğlu Almanya Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title