Haberler

ABD Temyiz Mahkemesi 16 Bankanın Libor İtirazını Geri Çevirdi

NEW ABD'de bir temyiz mahkemesi, 16 bankanın Londra bankalar arası satış kurunda (Libor) hile yaptığı iddialarına karşı yaptığı itirazı geri çevirdi.

NEW ABD'de bir temyiz mahkemesi, 16 bankanın Londra bankalar arası satış kurunda (Libor) hile yaptığı iddialarına karşı yaptığı itirazı geri çevirdi.

Manhattan'daki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesindeki üç yargıç, aralarında Amerikalı kuruluşların da olduğu dünya genelindeki toplam 16 bankanın Libor'da hile yaparak yatırımcıları zarara uğrattığına dair iddialara karşı yaptıkları itirazı reddetti.

Mahkemeden yapılan açıklamada, davacı olan yatırımcıların zarara uğramış olabileceği ihtimaliyle, 2013'te ABD'li bir yargıcın 16 banka lehine sonuçlanan dava kararını geri çevrildiği ve daha fazla takibat yapılması için davanın bir alt mahkemeye gönderildiği belirtildi.

New York Güney Bölgesi Hakimi Naomi Buchwald, 2013'te verdiği kararda 16 bankanın Libor işlemlerinin federal anti-tröst yasalarına uygunsuz olmadığını ve davanın ABD'de görülmesi için yeterli kanıt bulunmadığını bildirmişti. Bunun ardından aralarında Amerikalı yatırımcıların da olduğu davacı grup Manhattan'daki temyiz mahkemesine başvurarak Buchwald'ın kararına itiraz etmişlerdi.

Uzmanlar, yeniden görülecek duruşmada davalı bankaların suçlu bulunması halinde ödeyecekleri tazminat miktarının milyarlarca dolar olabileceğine işaret ediyor.

Libor'la ilgili yatırımlar varlık değişimi, teminatlı borç yükümlülüğü (CDO) ve vadeli faiz oranı anlaşması gibi işlemleri kapsarken, 16 bankanın birçoğu bugüne kadar Libor'da hile iddiasıyla yaklaşık 9 milyar dolar ceza ödedi.

Davalı 16 bankanın arasında ABD'li yatırım devleri Citigroup, Bank of America, JPMorgan Chase; Kanadalı Royal Bank of Canada; İngiliz Barclays, HSBC, Lloyds Bank; Alman Deutsche Bank, Portigon Bank, Westdeutsche Immobilienbank; İsviçreli Credit Suisse ve UBS; Fransız Société Générale; Hollandalı Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank; İskoç Royal Bank of Scotland ve Japon Bank of Tokyo ile Norinchukin Bank var.

Kaynak: AA / Ekonomi

Londra Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title