Haberler

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Ermeni Tasarısı Mesajı

Güncelleme:

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile bir araya gelen Meclis Başkanı yapılan görüşme sonrası yaptığı açıklamada Ermeni sorununun, Türkiye'ye yapılan en büyük bühtan olduğunu, ifade ederken ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise Ermeni tasarısı ile ilgili "Endişelenmeyin Kongremiz konuya dahil olmayacak." mesajını verdi.

"ENDİŞE ETMEYİN KONGREMİZ KONUYA DAHİL OLMAYACAK"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşen ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanarak 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen karar tasarısı da gündeme geldiğini belirten ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner tasarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Amerikan Kongresi'nde yaklaşık 24 yıldır görev yapıyorum. Ermenilerle ilgili konu, zaman zaman gündeme geliyor. 24 yıl içinde hep söylediğim şey şudur: Biz yasa koyucuyuz, biz tarih yazan kişiler değiliz. O nedenle endişe etmeyin, kongremiz bu konuya dâhil olmayacaktır. Biz tarihi yazmıyoruz, tarihçi değiliz."

"ABD-TÜRKİYE İLİŞKİSİNDE BÜYÜK YÜK"

Meclis başkanı Cemil Çiçek ise görüşmesinin ardından, "İkili ilişkilerimiz açısından maalesef Senato'da görüşülen Ermeni meselesiyle ilgili tasarı, tekliflerin, konuların arka arkaya geldiği, bizi gerçekten rahatsız eden bir döneme denk geldi. İnanıyorum ki bu Ermeni meselesi, soykırım meselesi, bu ülkeye yapılmış en büyük bühtandır diye düşünüyorum. İlişkilerimiz üzerindeki büyük bir yük oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

"TARİHİMİZLE YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ"

Çiçek, "Her yıl Nisan ayı gelince, böyle bir konu ilişkilerimizi sıkıntıya sokan bir atmosferde cereyan ediyor. Yasama organın gündeminde yer alması, mesafe katetmesi Türkiye'deki rahatsızlığı da önemli ölçüde daha da artırmıştır. Biz tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Kim ne biliyorsa, kim ne söyleyecekse, bilim adamları, tarihçiler bu konuyu araştırsın. Biz bunu kabule hazırız. Dünyaya ilan ettik. Ama parlamentolar tarihi olaylarla ilgili karar verme sürecini başlatırsa, bu barışa, dostluğa, ikili ilişkilere zarar verir." dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cemil Çiçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (2)

Bawerbaver3@hotmail.com:

Estağfurullah ne endişe edecez çokta güzel oldu.Ermeni kardeşlerimize kapımız açık gelsinler biz Kürtler onlarla ekmeğimizi paylaşırız .

3
10
yanıtYanıtla
devletin hiamayesifikret_601121@hotmail.com:

hepiniz ermenisiniz ama ben türküm..açım fakirim.. ermeniler istanbulda kaçak çalışır ermeni iş adamları korur sayıları 200 bin cıvarıdır devlet izler..devler ermenileri sınır dışı etsene len

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title