Haberler

ABD Soğuk Savaştan Bu Yana İlk Kez B52'lere Nükleer Füze Yükledi

Güncelleme:

ABD, Kuzey Kore ile ilişkilerde tırmanan gerginliğin ardından soğuk savaştan bu yana ilk kez, B-52 bombardıman uçaklarını teyakkuza geçirdi. Kıyamet uçağı E-4B Nightwatch'ler ise hazır bekliyor.

ABD, Kuzey Kore ile ilişkilerde tırmanan gerginliğin ardından soğuk savaştan bu yana ilk kez B-52 bombardıman uçaklarına nükleer füze yerleştirdi.

ABD Hava Kuvvetleri Generali David Goldfein askeri bir yayına verdiği röportajda, "Dünya artık tehlikeli bir yer ve bugün nükleer silahlardan açık açık bahseden insanlar var" dedi.

"NE KADAR HAZIRLIKLI OLDUĞUMUZA İNANAMAZSINIZ"

ABD Başkanı Donald Trump da Pazar günü Kuzey Kore'yle ilişkin yaptığı konuşmada hükümetin herşey için hazırlıklı olduğunu söylemiş, "Ne kadar hazırlıklı olduğumuza inanamazsınız" demişti.

"DÜNYA ARTIK İKİ KUTUPLU DEĞİL"

Goldfein artık dünyanın sadece ABD ve Sovyetler Birliği'nin olduğu iki kutuplu bir yer olmadığına dikkat çekerek, "Artık nükleer yetkinliği olan başka oyuncular da var" dedi.

BİR KIYAMET UÇAĞI HAZIR BEKLİYOR

Goldfein "Kıyamet Uçağı" olarak da bilinen dört E-4B Nightwatch uçağından en az birinin her zaman 24 saat hazır beklediğini söyledi.

B-52'LERİN ÖZELLİKLERİ

Görevi: Ağır bombardıman

Yapımcı: Boeing Military Airplane Co.

Motor: 8 adet Pratt & Whitney TF33-P-3/103 turbofan

Güç: Her motor 7711 kg

Hız: 920 km/saat

Maksimum kalkış ağırlığı: 219,600 kg

Uzunluk: 49.05 m

Uçuş tavanı: 15,166 m

Menzil: Yakıt almadan 14080 km

Ekip: Beş kişi (pilot, pilot yardımcısı, radar operatörü, seyrüsefer ve elektronik savaş görevlisi). Ayrıca 6 tane koltuk fırlatma sistemi bulunuyor.


ABD ORDUSUNUN BEL KEMİĞİ

Uzun menzilli ağır bombardıman uçağı B-52, değişik misyonlarda görev yapabilir. Yüksek subsonik hızda 15,166 metre yükseklikte uçabilir. Nükleer başlıklı veya nokta vuruşu yapabilen silahlar taşıyabiliyor. Dünyanın her yerinde hatasız seyrüsefer yeteneğine sahip. Körfez savaşında atılan bombaların yüzde 40'ını B-52 uçakları bıraktı. Okyanus gözetlemelerinde oldukça etkili oluyor. İki tane B-52 iki saat içinde 364,000 kilometre karelik okyanus yüzeyini denetleyebilir.

Tüm B-52'ler hedef değerlendirmede kullanılan elektro-optik gözetleme sistemine sahip. Pilotların kullandığı gece görüşü başlıkları gece görevlerindeki başarılarını arttırıyor. Havadan yakıt ikmaliyle menzil sınırı sadece pilotun dayanıklılığıyla kısıtlanıyor. Yakıt almadan menzili 14 bin 80 kilometreyi aşabiliyor. 40 yıldan fazla zamandır B-52 uçakları Amerikan ordusunun bel kemiğini oluşturmaktadır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title