Haberler

    ABD Savunma Bakanı: "Türkiye Irak'la Prensipte Anlaştı"

    Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu sürerken, terör örgütünün saldırdığı Kerkük kent merkezinde çıkan çatışmalarda yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetti.

    Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu sürerken, terör örgütünün saldırdığı Kerkük kent merkezinde çıkan çatışmalarda yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetti. Kerkük'te yayın yapan Türkmeneli TV Haber Müdürü Ahmet Necmettin Haceroğlu da DAEŞ'in keskin nişancılarının saldırısında yaşamını yitirdi.

    Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Ashton Carter, Ankara ile Bağdat'ın Türkiye'nin Musul operasyonuna katılması için prensipte anlaştığını söyledi. Ankara'yı ziyaret eden Carter, Irak ve Suriye'de DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlara Türkiye'nin katılmasını istediklerini ifade etti.

    Musul'da çembere alınan terör örgütü DAEŞ artık son kozlarını oynuyor. Irak güçleri, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu çerçevesinde Bartella'da kontrolü sağladıktan sonra kasabadaki kilisede çanlar tekrar çaldı. DAEŞ'in bölgedeki kilisede yaptığı tahribat işte böyle görüntülendi.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 22 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Türkiye Kerkük Musul Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title