Haberler

ABD Savunma Bakanı Türkiye ile Her Konuda Aynı Fikirde Değiliz

ABD Savunma Bakanı Türkiye ile her konuda aynı fikirde değiliz Nafiz ALBAYRAK, 12 Şubat (DHA) - NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan ABD Savunma Bakanı Ash Carter, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Kürt gruplara yardımcı olduğu için, ABD bölgenin kan glüne dönmesine katkıda bulunuyor yorumunda bulundu, bu konundaki görüşünüz nedir' sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye ile her konuda aynı fikirde olmadıklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Türkiye ile her konuda aynı fikirde değiliz

Nafiz ALBAYRAK, 12 Şubat (DHA) - NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan ABD Savunma Bakanı Ash Carter, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Kürt gruplara yardımcı olduğu için, ABD bölgenin kan glüne dönmesine katkıda bulunuyor yorumunda bulundu, bu konundaki görüşünüz nedir' sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye ile her

konuda aynı fikirde olmadıklarını söyledi.

Brüksel'de NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarıyla görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Carter, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terrorist örgüt olarak görmemesi ile ilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz. Biz hepsini tanıyoruz. Ama siz tanıyamadığınız için bölge kan gölüne döndü' sözleri ile ilgili sözleri ile ilgili soruyu, 'Türk hükümetinin yorumu konusunda, sanırım dün öğlenden sonra yapılmıştı. Biliyorsunuz, açıkçası Türkiye, ABD'nin iyi ve uzun zamandır müttefiki. Kendileri ile her konuda aynı fikirde olmayacağız. Türkiye ile her zaman için her türlü teröre karşı çok güçlü olarak fikir birliği içindeyiz' diye yanıtladı.

YPG'nin adını anmadan, Suriye'de IŞİD'İ yenmek için yetenekli yerel güçlerle çalıştıklarını ve bunu yapmayı sürdüreceklerini belirten Carter, 'Ama Türkiye ile de çok yakın olarak çalışıyoruz. Türk Savunma Bakanı da bugün yapılan görüşmelerde vardı ve İŞİD ile mücadelede Türkiye'nin çabalarını anlatması ve koalisyon güçlerinin katkısının artırılması konusunda büyük katkısı oldu' oldu diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Brüksel Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title