Haberler

ABD Savunma Bakanı'ndan Rusya'ya IŞİD Eleştirisi

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı, Suriye'de IŞİD ile mücadele yerine muhalifleri hedef aldığını belirttiği Rusya'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de terör örgütü IŞİD ile mücadele edeceğini söylediğini ancak bunun yerine daha çok muhalifleri hedef aldığını belirterek, "Rusya'nın bu savaşın doğru tarafına odaklanmasının zamanı geldi" dedi.

"IŞİD YERİNE MUHALİF GÜÇLERE SALDIRDI"

Ashton Cartor, ABD Temsilciler Meclisi'nde ülkesinin Irak ve Suriye'deki stratejisi konusunda konuşma yaptı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Carter, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları hakkında konuşurken, "Kamuoyuna IŞİD'i yenilgiye uğratacağı sözünü veren Rusya, bunun yerine IŞİD'e değil daha çok muhalif güçlere saldırdı. Artık Rusya'nın bu savaşın doğru tarafına odaklanmasının zamanı geldi" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİ İÇİN DOĞRU YOLA GİRMELERİ LAZIM"

Moskova'nın Esad rejimi üzerindeki etkisine işaret eden Carter, Rusya'nın bu etkisini Suriye'deki siyasi geçiş konusunda yanlış kullandığını söyledi.

Carter, "IŞİD ile savaşacaklarını ve siyasi bir geçişi destekleyeceklerini söylediler. Esad'a destek verdiler ve Suriye'nin geleceği olması gereken muhalefetteki kişileri hedef aldılar. Bu işe yanlış başladılar. Bizim onlarla işbirliği yapmamız için doğru yola girmeleri lazım" ifadesini kullandı.

"SURİYE'DE KESKİN BİR GÖRÜŞ AYRILIĞI İÇİNDEYİZ"

Rusya ile Suriye konusunda "keskin bir görüş ayrılığı" içinde olduklarını vurgulayan Carter, bunun "silahlı bir çatışma" anlamına gelmediğini, Rusya'yı doğru yola getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ashton Carter Suriye Irak Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Gel görMobil-IOS:

Bayırbucaktaki el kaide mi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title