Haberler

ABD Ordusunun Irak'taki Hava Saldırısında Sivilleri Vurduğu Belirlendi

WASHINGTON (AA) –  ABD ordusu, terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak'ta düzenlenen hava saldırılarında dört sivilin ölmüş olabileceğini bildirdi.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Mart'ta Hatra kasabası yakınlarında DAEŞ'e ait bir kontrol noktasına hava saldırısı düzenlendiği, bunun ardından yürütülen soruşturmada olay yerinde bulunan iki araçtaki biri çocuk dört sivilin hayatını kaybetmiş olabileceği sonucuna varıldığı belirtildi. Olayda hayatını kaybedenlerin yaşı ya da cinsiyetleri konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.

DAEŞ kontrol noktasının A-10 tipi bir savaş uçağıyla düzenlenen saldırıdan önce yasal bir hedef olarak onaylandığı belirtilen açıklamada, uluslararası hukukun ihlal edilmediği değerlendirmesine varıldığı kaydedildi.

Ancak ABD Merkez Komutanlığı, sivillerin hayatını kaybetmesinde "kasıt bulunmadığını" belirtti ve olaydan üzüntü duyulduğunu bildirdi.

ABD ordusunun Irak ve Suriye'deki operasyonlarında sivillerin hayatını kaybettiğine yönelik iddialar kapsamında başka soruşturmalar halen devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title