Haberler

ABD'nin Yeni Başkanı Trump Gelir Gelmez Protestolar Başladı

Güncelleme:

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump gelir gelmez, protestolar başladı. Avustralya, New York ve California'da Trump protesto edildi. New York'ta 7 gösterici gözaltına alındı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde binlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump karşıtı gösteri düzenledi. New Yotk ve California'da da protestolar yapıldı.

PROTESTODA KADINLAR ÇOĞUNLUKTAYDI

Melbourne'de şehir merkezinde bir araya gelen, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu binlerce kişi, Trump'ın ABD başkanlık görevini devralmasını protesto etti.


GÖSTERİCİLER TRUMP KARŞITI GÖSTERİ YAPTI

Göstericiler, Trump karşıtı sloganlar attı ve yapılan konuşmalarda benzer siyasetçilerin Avustralya'da da iktidara gelebileceği uyarısında bulunuldu.

TRUMP'IN GÖRÜŞLERİ ELEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Victoria Eyalet Parlamentosuna kadar yürüyen göstericiler, Trump'ın kadınlar, göçmenler ve Müslümanlar hakkındaki açıklamalarını eleştiren ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıdı.

NEW YORK'TA TRUMP KARŞITI PROTESTOLAR YAPILDI, 7 KİŞİ GÖZALTINDA

New York kentinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevine başlamasını protesto eden göstericilerden 7'si gözaltına alındı. Aşağı Manhattan'daki Foley Square'de yağmur altında toplanan 2 bine yakın protestocu, Wall Street'te yer alan Trump Building'in önüne kadar yürüdü.

GÖSTERİCİLER TRUMP KARŞITI SLOGAN ATTI

"Sosyalist Alternatif" adlı grubun düzenlediği protestoya işçi sendikaları, "Siyahların Yaşamı Önemlidir" ve "Wall Street'i İşgal" hareketlerinin üyeleri de destek verdi. Yürüyüşe katılan ve bazıları Filistin bayrağı taşıyan kişiler, Trump karşıtı slogan attı.


GÖSTERİCİLER: MİLYARDER SINIFINA KARŞI SİYASİ DEVRİME İHTİYACIMIZ VAR

Katılımcılar, "Milyarder sınıfına karşı siyasi devrime ihtiyacımız var" ve "Yeni bir partiye ihtiyacımız var" gibi yazıların bulunduğu pankartlar da taşıdı. Kentte yaşayan bazı grupların haklarının dile getirildiği gösteride, asgari ücretin yükseltilmesi ve sosyal adalet talepleri öne çıktı.

NEW YORK MECLİS ÜYESİ DAHİL 7 KİŞİ GÖZALTINDA

New York 5. Cadde'deki Trump Tower önünde yapılan gösteride ise caddeye oturarak sivil itaatsizlik eyleminde bulunan New York Meclis Üyesi Jumaane Williams ve annesi dahil 7 kişi gözaltına alındı.


CALİFORNİA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ DE PROTESTO YAPTI

ABD Başkanlığı görevini devralan Donald Trump'ın vadettiği politikalara karşı çıkan California Üniversitesi (UCLA) öğrencileri protesto gösterisi düzenledi. Üniversite kampüsünde toplanan öğrenciler yapılan konuşmaların ardından pankartlar açıp Trump aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Kaynak: AA / Dünya

Donald Trump Avustralya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title