Haberler

Sadr: ABD Büyükelçiliği Kudüs'e Taşınırsa Özel Birlik Kurulmalı

Güncelleme:

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini taşıması halinde "Kudüs'ün kurtarılması için özel bir güç oluşturulması gerektiğini" belirtti.

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini taşıması halinde " Kudüs'ün kurtarılması için özel bir güç oluşturulması gerektiğini" belirtti.

Sadr yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması halinde Kudüs'ün kurtarılması için özel güç oluşturulmalı. Arap Birliği bu konuda ya ciddi bir tavır sergileyerek meseleyi çözmeli ya da kendini feshetmeli." ifadesini kullandı.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER ABD BÜYÜKELÇİLİKLERİNİ KAPATSIN"

Sadr, İslam İşbirliği Teşkilatı'na da konuyla ilgili "sembolik olmayan gerçek ve ciddi bir tutum sergilemesi" çağrısında bulundu.

Irak'taki ABD temsilciliklerinin hemen kapatılmasını isteyen Sadr, aynı şekilde tüm İslam ülkelerindeki ABD ve İsrail büyükelçiliklerine de izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Açıklamada ayrıca "Biz, barışçıl oldukları sürece barıştan yanayız. Yoksa tüm kapılarımızı kendilerine kapatırız." ifadeleri yer aldı.

ABD 21 YILDIR TAŞINMA PLANI YAPIYOR

ABD'de başkanlığı devralan Donald Trump, seçim sürecinde, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü vermişti. Trump, son olarak bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada da vaadini unutmadığını belirterek, "Ben verdiğim sözden vazgeçmeyen biriyim." demişti.

ABD yönetiminin, 1995'teki Kudüs Büyükelçilik Yasası'na göre Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması öngörülüyor ancak söz konusu yasa 21 yıldır Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerinde her 6 ayda bir "ulusal güvenlik" gerekçesiyle erteleniyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Tel Aviv Kudüs Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title