Haberler

ABD'nin PKK-PYD İlişkisi İçin Aradığı Kanıtı PYD Kobani'de Kendi Verdi

Güncelleme:

Suriye'de destek verdiği PYD ve YPG'nin PKK ile ilişkisi olduğunu kabul etmeyen ve sürekli kanıt isteyen ABD'ye en güzel kanıtı yine PYD'nin kendisi verdi. Örgüt, PKK'nın en tanınmış teröristinin heykelini Kobani'ye dikti.

Tüm bu DAEŞ'in ortaya çıkmasından sonra Suriye'nin kuzeyinde "Suriye Demokratik Güçleri" adıyla yapılanan ve ABD'nin bölgedeki kara gücü haline gelen Pkk'nın Suriye kolu PYD, kanton ilan ettiği Kobani'de kendini ele verdi.

BİR TÜRLÜ İNANMIYORLAR

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG yapılanmasının, bölücü terör örgütü Pkk'nın devamı olduğunu sürekli müttefiklerine anlatıyor, ancak başta ABD olmak üzere Pkk'yı destekleyen ülkeler buna inanmıyordu.

PYD/YPG'NİN PKK İLE BAĞLANTISININ KANITI

Hatta PKK'nın Suriye koluna, ele geçirdikleri bölgelerde kanton kurma ve tek taraflı özerklik ilan etme yetkisi de verdi.

ABD, Rusya ve AB ülkelerinin verdiği bu koşusuz destek, PYD'yi de şımarttı. PKK ile ilgilerinin olduğunu Rusya ve koalisyon güçlerinin hiç bir şekilde görmeyeceğine emin olan PYD, Kobani'de resmen kendini ele verdi.

YPG-PYD, PKK terör örgütüyle bağlantısının en güçlü kanıtını Kobani'de, PKK'nın ilk teröristlerinden Mahsum Korkmaz'ın heykelini dikerek verdi.

PKK'nın ilk teröristlerinde ve sözde komutanlarından olan "Agit" kod adlı Mahsum Korkmaz, 1986'da Gabar Dağı'nda çatışmada ölmüştü. Korkmaz'ın adı PKK'nın Lübnan'da kurduğu terörist eğitim merkezine de verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Kobani PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title