Haberler

ABD'nin Mısır'a Askeri Yardımları

Güncelleme:

ABD, Mısır'a yönelik askıya aldığı askeri yardımların 650 milyon dolarlık kısmını, ABD Kongresi'nin onayından sonra serbest bırakacak.

ABD, Mısır'a yönelik askıya aldığı askeri yardımların 650 milyon dolarlık kısmını, ABD Kongresi'nin onayından sonra serbest bırakacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Mısır'a yönelik askıya aldığı askeri yardımların bir kısmını serbest bırakma kararına ilişkin bir soruyu yazılı olarak cevaplandırdı.

ABD'nin 2014 yılı mali bütçesinde Mısır'a yönelik ikili dış yardımların yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak belirlendiğini hatırlatan Psaki, bunun içinde 1,3 milyar dolarlık Dış Askeri Yardım, 200 milyon dolarlık Ekonomik Destek Yardımı ve 7 milyon doların üzerindeki bir miktarlık diğer güvenlik yardım programlarının da bulunduğunu kaydetti.

Psaki, Dış Askeri Yardımların 650 milyon dolarlık kısmının, Kongre'nin bilgilendirilmesi ve onayından sonra serbest bırakılacağını bildirdi.

Önceki gün, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda terörle mücadelesini desteklemek için 10 Apaçi helikopterini Mısır'a göndermeye karar verdiği ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Mısır'ın, ABD ile stratejik ilişkisini sürdürdüğüne ve Mısır-İsrail Barış Anlaşması altındaki yükümlülüklerine devam ettiğine yönelik Kongre'ye bildirimde bulunacağı bildirilmişti. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title