Haberler

ABD'nin Kabusu Olan Horasan Örgütü'nün Lideri Öldürüldü

Güncelleme:

Horasan Örgütü'nün lideri El-Fadli, ABD bombardımanında öldürüldü. ABD söz konusu örgütü "IŞİD kadar tehlikeli" diye nitelendirmişti.

Horasan Örgütü’nün lideri El-Fadli'nin ABD bombardımanında öldürüldüğü öne sürüldü. Suriye'yi yakından izleyen kaynakların yaptıkları açıklamaya göre El-Fadli hava saldırısında öldü.

"IŞİD'DEN DAHA TEHLİKELİ"

ABD basınıda önceki günlerde yaptıkları yayınlarda Horasan Örgütü'nün IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu belirtmişti. Analistler, ABD eski Başkanı Bush'un 2005 konuşmalarında adı geçen Fadhli'nin ve örgütü Horasan'ın, IŞİD karşıtı mücadele karşısında zayıflayacak olan IŞİD'in tahtına oturacağı öngörüsünde bulunmuşlardı.

HORASAN NEDİR?

El Kaide’nin ABD operasyonuyla öldürülen lideri Usame bin Ladin’le yakın ilişkilere sahip olduğu düşünülen Muhsin el-Fadhli’nin lideri olduğu Horasan, Suriye’deki El Kaide bağlantılı örgütlerden bir tanesi. Aynı zamanda, Suriye İç Savaşı’na katılan ve yeraltı gruplarından biri olduğu biliniyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmeyi hedefleyen gruplardan farklı olarak, Horasan savaşın sonucuyla pek ilgilenmiyor. Horasan’ın, Yemen’deki bomba yapımcılarının da katkılarıyla yeni bir 11 Eylül istediğine inanılıyor.

Örgütün en dikkat çekici özelliklerinden biri, Arap Yarımadası’ndaki El Kaide’nin bir üyesi olan Yemenli bomba üreticisi İbrahim el-Asiri’yle bağlantılarının olması. Associated Press’in haberine göre, Asiri’nin, 2009’da Ömer Faruk Abdülmutallib’in iç çamaşırı bombasını yapan isim olduğuna inanılıyor.

İstihbarat ve terörizm uzmanları, Horasan’ın Ortadoğu ve Avrupa ’daki El Kaide üyelerinden oluştuğunu söylüyor. Üyelerin birçoğu Pakistan, Afganistan, Yemen ve Suriye’den katılıyor, ancak örgütün hedeflerinin işaret ettiği üzere, Horasan, Suriye’ye çeşitli örgütlerle savaşmaya gelmiş Avrupalı ve ABD’lileri de saflarına katabiliyor. Örgütün şu anda bünyesinde kaç kişiyi barındırdığı ise bilinmiyor.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Horasan Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

HEZAX:

HAHAHAHA DOGRUDUR GITI NIYAZI ESEKLER CENNETINE ATESI BOL OLSUN ELLERINE SAGLIK USA

28
21
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

sıkma abd sıkma ''horosan dan çıkmış BORUSAN a girecekmiş:)dur daha bu iyi günlerin senin. . .

20
10
yanıtYanıtla
HASANS:

GÜLDÜRDÜN YAA HELLALLL

yanıt0
yanıt0
yaz oglum:

bunlar reklam kokan haberler ilk önce ortaya çıkar sonra yok et güzel hareketler

17
4
yanıtYanıtla
SEFER:

İBONUN ŞARKISI VARYA HANİ YALAN YALAN YALAN İNANINKİ YALAN, SONUN YAKINDIR AMERİKA. .

16
5
yanıtYanıtla
mehdi ordusu:

bu horasan örgütü hadisi şeriflerde var hatta elbiselerine kadar söylemiş hz peygamber

3
17
yanıtYanıtla
luko:

insanlarıda öldürün kafalarını kopartın kalplerini yiyinde yazmışmı ?

yanıt0
yanıt0
HASANS:

ULAN USA KÜRTLERIN DOSTUMUSUN DÜSMANIMISIN SIMDI BÜTÜN HORASANLILAR ISID E KATILACAK

12
6
yanıtYanıtla
HEZAX:

ISTERSEN SENDE GIT IS ITINE KATIL SANA IHTIYACLARI VAR DÜN COK KAYIP VERDILERDE

yanıt0
yanıt0
ALMANYA:

ZATEN ÖYLE ISTIYORLAR

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title