Haberler

ABD'nin Eski Ankara Büyükelçisi: Sonunda Biri Putin'e Haddini Bildirdi

Güncelleme:

ABD'nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili, sonunda birinin Putin'e haddini bildirmesinden memnun olduğunu söyledi.

2008-2010 yılları arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan ve Bush yönetiminde de ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcılığı görevini üstlenen James Jeffrey, Fox Business kanalında katıldığı programda Türkiye'nin sınırını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

"PUTİN BU TUTUMUNU NATO SINIRLARINA DA UYGULUYOR"

Jeffrey, "Doğrusu, sonunda birinin Putin'e haddini bildirmesinden memnun oldum. Putin'in son derece hassas olan sınır bölgesine saldırganca tutumu devam ediyor, çünkü müttefiki Suriye böyle talep ediyor. Putin bu tutumunu NATO sınırlarına da uyguluyor. Uçaklarıyla NATO hava sahasını defalarca taciz ediyor" dedi.

"IŞİD, RUSYA İÇİN BİR BAHANE"

Türkiye'nin Rus uçağını defalarca uyardığını açıkladığını ancak, Rusya'nın bunu inkar ettiğinin sorulması üzerine Jeffrey, "Eğer Putin'in adı Pinokyo olsaydı burnu 1 metre olurdu. Terörist hedefleri olan IŞİD'i bombalamıyorlar, Esad rejimine karşı savaşan Türkmenleri bombalıyorlar. Uçağın vurulduğu yerin yakınlarında hiçbir IŞİD mevzisi bulunmuyordu. Rusya'nın IŞİD'i hedef aldığı konusunda şüphelerim var. IŞİD Rusya için bir bahane, şimdi İran ve Hizbullah'la bir olup bütün bölgedeki nüfuzunu artırmak istiyor. Bunun için de IŞİD'e ihtiyacı var. IŞİD'i yok etme amacı gütmüyorlar. Rusların Ortadoğu'ya zorla girmesi son derece tehlikelidir ve hem stratejik hem de taktik açısından oyunun kurallarını değiştiren bir hamledir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Vladimir Putin James Jeffrey Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (11)

silvan:

putin korkma kürtler arkanda beraber kabeyide yıkarız Zerdiştin yardımıyla

2
55
yanıtYanıtla
Istanbuldan:

ALLAH KAHHAR ISMIYLE KAHRETSIN İNŞALLAH SENI KAHBENIN COCUGU. SENI ELIME GECIRSEM SANA OYLE ISKENCELER YAPARIMKI, INAN ISID HIKAYE KALIR YANIMDA.

yanıt29
yanıt0
Pehhh:

siyonistleri desteklediğiniz için memnunmusnuz türkiye

1
20
yanıtYanıtla
Metin-6006 Mobil-ANDROID:

Silvanlı Allah senin belanı verir inşallah

10
1
yanıtYanıtla
ref:

türkiyeye verin kazı biri dünyanın süper gücü biri almanyanın artıklarını silah diye kullanan ülke.

0
6
yanıtYanıtla
kirli oyun:

Rusya isidi vurmuyor isidin Turkiyeye dogru kacmasi islerine geliyor bunu bizzat putin soyledi rusyanin sadece bir amaci var iranla birlikte ortadoguda soz sahibi olmak isid umurlarida degil.

yanıt0
yanıt0
MesaiMobil-IOS:

Ulan Amerika yine başardı uğraşa uğraşa sonunda Türkiye'yle Rusya'yı karşı karşıya getirdi.

5
0
yanıtYanıtla
HaklıMobil-IOS:

Adam haklı beyler kimsenin göremedigini görmüş .

2
0
yanıtYanıtla
Ferit:

Zerduş sala haddini Eyyübinin kılıci kalbindediREbabil kuş larıTEPENDEDIRALLAH ALLAHUEKBER

1
0
yanıtYanıtla
arkadaş:

ahmet hakan bu haberi ukumuştur

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title