Haberler

ABD'nin Dışişleri Bakanları Temel Atma Töreninde Buluştu

Güncelleme:

ABD Washington'da, Dışişleri Bakanlığı kompleksi içinde inşa edilecek müze ve eğitim merkezinin temel atma töreni, eski dışişleri bakanlarını bir araya getirdi.

ABD'nin başkenti Washington'da, Dışişleri Bakanlığı kompleksi içinde inşa edilecek müze ve eğitim merkezinin temel atma töreni, eski  dışişleri bakanlarını bir araya getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile eski dışişleri bakanları Hillary Clinton, Colin Powell, Madeleine Albright, James Baker ve Henry Kissinger, Amerikan diplomasisine dair müze ve eğitim programlarına ev sahipliği yapacak Diplomasi Merkezi adlı binanın temelini birlikte attı.

Konuşmasında, törene katılan eski dışişleri bakanlarına övgüler sıralayan Kerry, kendisinden bir önceki Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı, "eski ortaklıklara yeni hayat aşıladığı ve kişisel diplomasiye anlam kazandırdığı", George W. Bush'un ilk döneminin Dışişleri Bakanı Colin Powell'ı da 11 Eylül saldırılarından sonra dünyayı El Kaide'ye karşı birleştirdiği gerekçesiyle övdü.

Bill Clinton döneminin Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın, Kosova ve Bosna'daki savaşları sona erdirmeye yönelik çalışmalarıyla "ahlaki liderliğin örneğini oluşturduğunu ve nerede görev yaparlarsa yapsınlar Amerikalı diplomatlar için ilham kaynağı olmaya devam ettiğini" anlatan Kerry, George H.W. Bush döneminin Dışişleri Bakanı James Baker'ın da 1991 Körfez Savaşı'na uzanan dönemde Saddam Hüseyin'e karşı küresel koalisyon inşa etme çabasının, modern koalisyon inşasında "altın standardı" oluşturduğunu belirterek bunu kendisinin de IŞİD'le mücadeleye dair çalışmalarında rehber olarak kullanacağını söyledi.

Kerry, Richard Nixon ve Gerald Ford dönemlerinde dışişleri bakanlığı yapan Heny Kissinger'ın da "tam anlamıyla diplomasinin kitabını yazdığını" belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı kompleksi içerisinde yaklaşık 3 bin 700 metrekarelik alanı kaplayacak ABD Diplomasi Merkezi'nin inşaatının 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Colin Powell John Kerry Washington Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title