Haberler

ABD'nin Bağımsızlığının 240. Yıl Dönümü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Resepsiyondan detay görüntüler ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın konuşması - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: "Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız" ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, "Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Resepsiyondan detay görüntüler

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın konuşması - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: "Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, "Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız" dedi.

ABD'nin bağımsızlığının 240. yıl dönümü resepsiyonu İzmir'de ESBAŞ ev sahipliğinde Ege Serbest Bölgesi Uzay Kampı Türkiye'nin bahçesinde düzenlendi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, yaptığı konuşmada, zor ve acı bir yılın geride kaldığını belirterek, "İki toplum olarak, teröristlerin neden olduğu acı ve kaybı yaşadık. Türkiye'de yaşanan kayıpları biz de hissediyoruz ve bu acıları yaşayan herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun." dedi.

Çok acı olayların ve saldırıların, demokrasiyi koruma kararlılığını güçlendirdiğini vurgulayan Büyükelçi Bass, şunları kaydetti:

"Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız. ve demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız. Amerika Birleşik Devletleri, tüm bu çabalarda Türkiye'deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir. Gelecek yıl boyunca sizlerle çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer de resepsiyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Resepsiyona, diplomatik misyon temsilcileri, iş dünyasından isimler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title