Haberler

ABD'nin Bağımsızlığının 239. Yıl Dönümü

NEW ABD'nin Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını ilan edişinin 239'uncu yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

NEW ABD'nin Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını ilan edişinin 239'uncu yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında New York'ta havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Macy's mağazaları tarafından geleneksel olarak düzenlenen ABD'nin en büyük havai fişek gösterisi bu yıl 39'uncu kez yapıldı. Yaklaşık 25 dakika süren gösteri yoğun ilgi gördü.

East River'da teknelerden ve Brooklyn Köprüsü'nden atılan havai fişeklerle aydınlanan gökyüzünü izlemek için on binlerce kişi Brooklyn ve Manhattan'ın sahil kesimlerini doldurdu.

Havai fişek gösterilerini en güzel yerde izlemek isteyen ABD'lilerden bazıları ise öğle saatlerinden gösteri vaktine kadar yaklaşık 7-8 saat çocuklarıyla beraber nehir kenarında bekledi. Gösteri süresince güvenliği 7 bin polis sağladı.

Washington'daki kutlamalar

Başkent Washington'da da Amerikalılar, Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Kongresi, Washington Anıtı ile Lincoln Anıtı arasındaki büyük alanda gün boyu yapılan kutlamaları izledi.

Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi de büyük ilgi gördü.

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, her yıl kutlamalar kapsamında Beyaz Saray'ın bahçesinde Amerikalı askerler ve ailelerine verdiği barbekü partisini havanın yağışlı olması nedeniyle iptal etti.

Havai fişek gösterisinin ardından Beyaz Saray'da Bruno Mars bir konser verdi.

ABD, Birleşik Krallık'tan 4 Temmuz 1776'da bağımsızlığını ilan etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Washington Brooklyn New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title