Haberler

ABD'nin "Anlaşma Yok" Açıklamasına Türkiye'den Cevap

Güncelleme:

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin "Anlaşma yok" açıklamasına "Sözcüler imza konusunu gündeme getirmişlerdir. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir." cevabı verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD arasında IŞİD'e karşı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakerelerinin tamamlandığını, askeri makamlar tarafından imzaların atıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, "Amerikalı sözcüler imza konusunu gündeme getirmişlerdir. Detaylar sonuçlanmaya çok yakın gibi bir açıklama yaptılar. Bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir. Yani dünkü açıklamalarımız doğrudur. Askeri makamlar tarafından da imzalar atıldı." dedi.

GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI

Çavuşoğlu'na KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile ortak basın toplantısında, Türkiye ile ABD'nin IŞİD'e karşı ortak operasyonları konusunda bir soru yöneltildi. Dünkü açıklamasında, Türkiye ve ABD'nin ortak mutabakatının bir parçası olarak özel operasyonlara ilişkin görüşmelerin tamamlandığını söylediğini hatırlatan Çavuşoğlu, bu bilginin doğru olduğunu vurguladı.

SÖZCÜLERE CEVAP: SAAT FARKINDAN DOLAYI KAYNAKLANIYOR

Çavuşoğlu, "O açıklamamdan sonra da bu prosedür Türk ve ABD askeri makamları tarafından da imzalandı. Bu aslında teknik bir konu. Yani sanki Türkiye ile ABD arasında görüş ayrılığı var gibi bilgiler yayımlanıyor. Tabi ben burada görüşmelerin tamamlandığını söyledim. İmzaların atıldığını söylemedim. Belki Amerikalı sözcüler imza konusunu vurgulamışlardır ve 'Detayların tamamlanması çok yakın' gibi bir açıklama yaptılar. Yani bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya daha geç gitmiş olabilir. Yani dünkü açıklamalarımız doğrudur. Askeri makamlar tarafından da imzalar atıldı. Ortak operasyonların nasıl yapılacağı tamamen askeri makamların ve ilgili kurumların yürüteceği konular." dedi.

ABD "TEYİT EDEMEYİZ" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, önceki gün yabancı bir haber ajansında yer alan röportajında, "ABD ile IŞİD'e karşı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakerelerinin tamamlandığını" ifade etmiş, ABD yönetimi yetkilileri ise anlaşmanın tamamlandığını henüz teyit edemeyeceklerini belirtmişlerdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (129)

06:

Ey Hükümet Türk Halkı Isıde karşı yapılacak herhangi bir operasyonu desteklemiyor bilesiniz

157
9
yanıtYanıtla
depremzede:

Yahu kolaymı o kadar,onca vatan evladı var orda.

yanıt1
yanıt4
Tc:

pkk nin en büyük destekçisi dost gibi görünen düşmanımiz abd ile de anlaşma yapıp İncirlige soktunuzya ne diyeyim amerikan Uşaklari elbet sonunuz gelecek

69
3
yanıtYanıtla
gocmen:

abd yalancıdır, vuracaksan 40 yildir kasarlanmis pkkyi yur.

24
21
yanıtYanıtla
Büşra:

İnadına ak parti inadına cuma içten

13
30
yanıtYanıtla
Barış:

Büşra ben daha yakışıklıyım erdoğanda üstelik yaşlı

yanıt2
yanıt0
...:

Burda o kadar mal var ki kendi Dışişleri Bakanına inanmıyor kalkmış abd nin sozcusune inanıyor

7
18
yanıtYanıtla
saat dilimi:

mal sensin hemde daniskası dış ilişkilerde saat farkına göre işlem yapıldığı nerde görülmüş anca sizin trollerin inanacağı bir haber. .

yanıt7
yanıt0
soytarı:

yalancının mumu yatsıya kadar, gerçi memleketin yüzde 40. 9 kör olduğu için, durmak yok masal anlatmaya devam

22
3
yanıtYanıtla
selim:

bre soytarı neden kendi bakanına soytarı diyorsunda bu zamana kadar kuyunu kazan abd nin bakanına soytarı diyemiyorsun ne hale geldiniz utanın be kendinizden lafa gelincede vatan millet sakarya dersiniz

yanıt14
yanıt9
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title