Haberler

ABD'nin Adana Konsolosu Van'da

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, atandıktan sonra bölgedeki ilk ziyaretini Van'a yaptığını söyledi. Van Valiliği'ni ziyaret eden Konsolos Specht, burada ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 6 hafta önce Türkiye'de göreve başladığını belirten Konsolos Specht, Van'ın kendileri için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, "O yüzden ilk ziyareti Van'a yapmak istedim. Benim bölgemde 22 il bulunuyor. Şu ana kadar 3 ili ziyaret etmiş bulunmaktayım. Adana ve Gaziantep'i ziyaret ettim" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Konsolos Specht'e yeni görevinde başarılar diledi. Başkonsolos Specht'in bölgede bir takım ziyaretlerde bulunacağını anlatan Vali Taşyapan, "ABD ile ülkemiz biliyorsunuz stratejik ortaktır. Hem NATO'da hem diğer birliklerde iyi bir müttefikimiz. Dolayısıyla ilimizi ziyaretlerinden dolayı birinci ağızdan bilgilendirme istemelerinden dolayı memnuniyetimizi de dile getirdiğimizi belirtmek isterim" dedi.

Van Valiliği ziyaretinin ardından Konsolos Specht Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Konsolos Specht burada Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yönetimiyle basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat görüştü. Konsolos Specht, 1 gün daha Van'da çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de görüştükten sonra ilden ayrılacak. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Van Valiliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title