Haberler

ABD'nin 480'inci Hava Filosu İncirlik'e Geliyor

Güncelleme:

Times, ABD'nin Almanya'daki 480'inci Hava Filosu'nu Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne kaydıracağını yazdı.

Türkiye geçen hafta hava üslerini, ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin uçaklarına açma kararı almıştı. Times gazetesi, Almanya'daki Spangdahlem Hava Üssü'nde bulunan ABD 480'inci Hava Filosu'yla birlikte yaklaşık 200 personelin de İncirlik Üssü'ne nakledileceğini belirtti.

FİLONUN UZUN BİR İNCİRLİK DENEYİMİ VAR

Haberde filonun uzun bir İncirlik deneyimi olduğu ve 1991'deki Körfez Savaşı'nda da görev yaptığına dikkat çekiliyor.

Gazete İncirlik ve Türkiye'deki diğer üslere gönderilmesi muhtemel diğer hava araçları arasında Reaper adı verilen silahlı insansız muharebe araçları ve İngiltere'deki Suffolk üssünde bulunan F-15E Strike Eagle jetleri olabileceğini de yazıyor.

İNCİRLİK'İN ÖNEMİ

Haberde, ABD jetlerinin Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmak için, Körfez'deki farklı üslerden yaklaşık 1000 mil (1609 km) uçmak zorunda olduğuna, bu mesafenin İncirlik sayesinde 250 mile (yaklaşık 400 km) ineceğine dikkat çekiliyor: "Bu, uçakların hedeflerine bir saatten kısa bir sürede ulaşabileceği ve Suriye üzerinde 6 saate kadar uçuş yapabilecekleri anlamına geliyor."

Haberde 480'inci Filo'nun ne zaman İncirlik'e gideceğine dair ise bilgi verilmiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İncirlik Almanya Times Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

VATANDAŞ:

ABD İNCİRLİĞE PKK YA DESTEK OLMAYA GELİYODUR BAŞKA NE AMACI OLABİLİR

37
4
yanıtYanıtla
K R G L:

TURK PILOTLARIN PKK ISID OPERASYONLARINDAKI YUZDE YUZ ISABET HEDEFLERI ON IKIDEN VURMALARINI KISKANMISLARDIR HEDEF ISABET ETTIREMEMEDE ZIRVE YAPAN ISKALAMADA REKOR KIRAN ABD PILOTLARININ TURK PILOTLARDAN OGRENMESI GEREKEN COK SEY VAR

33
2
yanıtYanıtla
YORGUN:

iran gibi esat gibi müslüman düşmanları olacagına varsın amerika gelsin

15
10
yanıtYanıtla
yeter lan:

türkiyenin askeri gücü o kadarmi düstüki yardim aliyorsun rte bir seyide becerin abd sormadan bulustarmadan

8
12
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

İşitle mücadele görüntüsü ile incirliği kullanarak pyd-pkkya destek olacak ve Kürt koridorunun oluşturulmasına büyük katkı sağlayacak filo geliyor yani. Hatırlayanlar çok iyi bilir, Çekiç güç olarak geldiğinde de pkkya çok yardım etmişti.

18
1
yanıtYanıtla
Mert:

Atatürk geldikleri gibi gidecekler demişti yine öyle olacak orta doğu projesi eş başkanları gitsin hele bir

17
2
yanıtYanıtla
hasan:

yıllarca çekiç güç başımıza bela oldu kuzey ırakta kürt bölgesi oluştu şimdi sıra suriye de arkasından türkiye, arkasından iran sonrada büyük kürdistan amerika, israil fransa ve ermenistanın hayali gerçek olacak hayaldi akp sayesinde gerçek oluyor bizde koyun millet olarak uyuyoruz

15
1
yanıtYanıtla
URFA 63:

Şimdi Türk lerde abd uşağımı oldu ???

2
14
yanıtYanıtla
URFA 63:

Adamlar da yok yok dünyayı yinetiyorlar devir açıp devir kapatiyorlar: helal olsun adamlara

13
2
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Durum apacik ortada. Amerika Iranla Israile ragmen anlastiysa müttefiki Türkiyede daha güvenli hale gelmistir. Iran ayni Türkiye gibi ortadoguda bir kürt devletinin kurulmasina asla izin vermez. Taslar bir bir yerine konuyor. 28 NATO devleti Türkiyeyi destekliyoruz dedi. ABD tüm gücü ile yanimizda kim kimin tükürügü ile bogulacak bekleyecegiz görecegiz.

8
7
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title