Haberler

ABD, Mısır'a Apaçi Helikopterleri Gönderiyor

Güncelleme:

ABD, Mısır'ın Sina Yarımarasında terörle mücadeleyi desteklemek için 10 Apaçi helikopterini Mısır'a göndermeye karar verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Mısır'ın Sinai Yarımarası'nda terörle mücadelesini desteklemek için 10 Apaçi helikopterini Mısır'a göndermeye karar verdiği bildirildi. 

Pentagon Sözcüsü Amiral John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile telefonda görüştüğünü kaydetti.

Hagel'in, görüşmede, Subhi'ye, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Mısır'ın, terörizm ve silahların yayılması gibi uluslararası tehditlere karşı koymak da dahil ABD ile stratejik ilişkisini sürdürdüğüne ve Mısır-İsrail Barış Anlaşması altındaki yükümlülüklerine devam ettiğine yönelik kısa zaman sonra Kongre'ye bildirimde bulunacağını söylediğini" bildirdi.

Kirby, Kerry'nin bu bildiriminin, Mısır hükümetine yardımlara ilişkin 2014 mali yılı fonları için zorunlu olduğunu ifade etti.

Hagel'in, Subhi'ye, kendilerinin (Kongre'ye), Mısır'ın demokratik değişimi desteklemek için adımlar atmakta olduğu yönünde bir bildirimde ise henüz bulanamayacağını belirttiğini belirten Kirby, "Bakan Hagel, Mısır hükümetini, insan hakları ile tüm Mısırlıların temel özgürlüklerine saygı duyan daha kapsayıcı bir geçiş yönünde ilerlemeler göstermeye çağırdı" değerlendirmesinde bulundu.

Kirby, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bakan Hagel, Subhi'yi, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Mısır'ın Sina Yarımarası'nda terörle mücadelesini desteklemek için 10 Apaçi helikopterinin gönderilmesine ilişkin kararı hakkında bilgilendirdi. Hagel, yeni helikopterlerin Mısır hükümetinin, ABD, Mısır ve İsrail'in güvenliğini tehdit eden aşırılık yanlılarıyla mücadelesine yardımcı olacağına inandığını aktardı. Bu, Başkan Obama'nın, terörist tehditlerle mücadele kapasitesi inşa etmek için bölge genelindeki partnerleriyle çalışma noktasındaki daha geniş çabalarının bir parçasını oluşturuyor ve bu aynı zamanda ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarının da bir unsuru."

Amerikan haber ajansı AP, konuyla ilgili haberinde Kerry'nin Kongre'ye yönelik bu bildiriminin, Mısır'ın ABD'nin bazı askeri ve terörle mücadele yardımlarına hak kazandığı anlamına geldiği yorumunda bulundu. 

Haberde, bu kararın, Apaçilerin yanı sıra ABD'nin Mısır'a yönelik askıya aldığı yıllık 1,3 milyar dolarlık askeri yardım paketinin bir kısmını, özellikle de Sina Yarımadası'nın güvenliği ve terörle mücadeleyle alakalı bölümlerinin serbest bırakmasına imkan tanıdığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama John Kerry John Kirby Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500

Yorumlar (3)

seraocean.woman@hotmail.com:

Yani misir abn nin ve israilin koruma bekciligini yapacak turkcesi bu ....

12
0
yanıtYanıtla
vatan.go.zukara@hotmail.co.uk:

mısır siyonizm için çok önemli bir kale.tüm müslüman toplum yapıların da oynanan siyonist senaryolar temelde farklı görünsede hepaynıdır.türkiye de sagcılık solculuk alevilik sünnilik oyunlarından sonra son sahne kürtçülük türkçülük.tüm islam cografyasında bu oyunlar hep tutmuştur ne yazıkki.

4
0
yanıtYanıtla
sdt klceminekilic06@hotmail.com:

yahudileri filistinlilere karsi korumak icindir kesin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title