Haberler

ABD'li Tasarımcı Vasiyeti Üzerine Bodrum'da Toprağa Verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını yitiren ABD asıllı Türk vatandaşı Sahe Öztopaloğlu'nun cenazesi, vasiyeti üzerine Hristiyan geleneklerine uygun şekilde Bodrum Yabancılar Mezarlığında defnedildi.

Bodrum'da yaşamını sürdüren ABD asıllı Türk vatandaşının cenazesi, vasiyeti üzerine ilçede toprağa verildi.

ABD'de eşi Can Öztopaloğlu ile takı tasarımları üzerine çalışan ve son 6 yıldır Bodrum'da yaşamını sürdüren ABD asıllı Türk vatandaşı 69 yaşındaki Sahe Öztopaloğlu, 21 Kasım Cuma günü Gündoğan Mahallesi'ndeki evinde geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu yaşamını yitirdi.

Bodrum Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden alınan cenaze, Bitez Mezarlığı'ndaki yabancılar bölümüne götürüldü. Bodrum'u çok sevdiği belirtilen Öztopaloğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Ailenin istediği üzerine İzmir'den gelen bir rahip, Hristiyan geleneklerine uygun şekilde cenaze törenini gerçekleştirdi. Öztopaloğlu'nun cenazesi, daha sonra toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında ABD'li tasarımcının dostlarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Sahe Öztopaloğlu'nun eşi Can Öztopaloğlu, definden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin Bodrum'u çok sevdiğini, bu nedenle cenazesinin de ilçede gömülmesini vasiyet ettiğini söyledi.

Eşini ansızın kaybettiğini ifade eden Öztopaloğlu, "Eşimin hiçbir rahatsızlığı yoktu. Benim doğum günümün sabahında bir daha kalkamadı. ABD'de 35 yıl yaşadık. 6 yıldır Bodrum'dayız. Bodrum'u çok seviyordu ve vasiyeti vardı. Cenaze için İzmir'den bir papaz getirttik ve kendi adetlerimizle defnedeceğiz" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Gündoğan Bodrum İzmir Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title