Haberler

ABD'li Sarai Sierra'nın Ölümüne İlişkin Dava

Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın, herhangi bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı'nın, herhangi bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Tasalı ile avukatları Merve Gürkan ve Sinan Kamil Küçükoğlu katıldı. Duruşmada, Sarai Sierra'nın annesi Bexaida Jimenes'in avukatı Ceren Şarman ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Nur Yılmazlar da hazır bulundu.

Duruşmada, Sierra ailesinin avukatı Şarman mahkemeye, beyanlarının olduğu 7 sayfalık bir dilekçe ile Yargıtay'ın bazı örnek kararlarını sundu.

Sanık Tasalı ile ilgili Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen 4 Aralık 2013 tarihli, "sanığın ceza sorumluluğunun tam olduğuna" ilişkin sağlık kurulu raporunun mahkemeye gönderildiği ifade edilen duruşmada, Sierra ailesinin duruşmadan haberdar edilmesi için ABD Başkonsolosluğu'na yazılan yazının da, talebin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla gönderilmesi gerektiği belirtilerek mahkemeye iade edildiği bilgisi verildi.

Rapora karşı diyecekleri sorulan sanık avukatları, raporu kabul etmediklerini söyleyerek, savunma yapmak için süre istedi.

Sierra ailesinin avukatı Ceren Şarman ise "Sarai Sierra'nın ölü muayene raporunda, cinsel saldırı suçunun işlendiği ve suçun tamamlandığı belirtildi. Bakırköy'den gelen raporda ise sanığın olay zamanında ve halen cezai sorumluluğunun tam olduğu anlatıldı. Bu nedenle sanığın, iddianamede belirtilen cezai maddelerin uygulanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Nur Yılmazlar da meslektaşı Ceren Şarman'ın ifadesine katıldığını kaydederek, "Sanığın, iddianamedeki sevk maddesine göre cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Sanığın, "herhangi bir akıl hastalığı veya zayıflığının bulunup bulunmadığının" belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar veren mahkeme heyeti, Tasalı'nın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan ve 12 Ocak 2013'te Türkiye'ye gelen Sarai Sierra, Beyoğlu'nda bir oda kiralamış, 22 Ocak'ta ABD'de olmasını bekleyen ailesi, kadının dönmemesi üzerine kayıp başvurusu yapmıştı. Başvurunun ardından başlatılan arama çalışması sonucu, Sierra'nın cesedi, 2 Şubat'ta Sarayburnu'ndaki sur kalıntılarında bulunmuştu.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Ziya Tasalı hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından ise 10 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Adli Tıp Kurumu Sarai Sierra Yargıtay Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title