Haberler

Erdemli'de ABD'li Öğrenciler Sahil Temizliği Yaptı

Güncelleme:

ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki liselerde okuyan 20 öğrenci, Erdemli'deki deniz kaplumbağalarının üreme alanında sahil temizliği yaptı.

ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki liselerde okuyan 20 öğrenci, Erdemli ilçesindeki deniz kaplumbağalarının üreme alanında sahil temizliği yaptı.

Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, yaptığı açıklamada, deniz kaplumbağalarının üreme döneminin başladığını bildirdi.

Temmuzun son haftası itibariyle yavru çıkışlarının başlayacağını ifade eden Ergene, bu nedenle konuk öğrencilerle Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu sahilinde çevre temizliği yaptıklarını belirtti.

Yavru çıkışları öncesinde sahilin temizlenmesinin önemine değinen Ergene, geçen yıl Alata sahilinde 260 yuva belirlediklerini ve 5 bine yakın kaplumbağanın ağlıklı bir şekilde denizle buluşturulduğunu aktardı.

Üniversite olarak 14 yıldır caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağasının neslinin devam etmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'ne (TAGEM) bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu sahilinde deniz kaplumbağalarına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ergene, şunları kaydetti:

"Deniz kaplumbağalarının üreme alanları olan kumsallarda temizlik yapmaktayız. Çünkü bu ayın sonu itibariyle yavruların çıkışları başlayacak. Yavruların sağlıklı bir şekilde denize ulaşmaları için sahilin temiz olması gerekir. Bugün ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki liselerde okuyan 20 öğrenci Mersin'e gelerek bizimle birlikte sahil temizliğine katıldı. Onlara kaplumbağalarla ilgili bilgiler verdik. Sahile yumurta bırakmak üzere gelen bir anaç kaplumbağanın çıkışını izlettik ve bilgilenmelerini sağladık. Bu hem konuk öğrenciler hem de ülkemiz adına güzel bir gelişme. Gece kaplumbağa çıkışını izleyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde de sahilde poşet, pet şişe ve yavrulara zarar verebilecek tüm atıkları topladı."

Ergene, geçen yıl 260 yuva belirlenen Alata sahilinde bu yıl ise yuva sayısının anaç kaplumbağaların çıkışlarının yeni başlamasına rağmen 200'e yaklaştığı söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Erdemli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title