Haberler

ABD Dış İlişkiler Konseyi: Türkler Bağımsız Kürdistan Fikri ile Barıştı

Güncelleme:

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nden kıdemli uzman Steven Cook, Kürtlerin bağımsızlığına Türklerin de sıcak baktığını söyledi.

Irak'taki IŞİD'in Bağdat'ı tehdit etmeyi sürdürürken Iraklı Kürt Bölgesi Yönetimi'nin bağımsızlık çıkışı, Batı'yı meşgul etmeyi sürdürüyor. ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nden kıdemli uzmanı Steven Cook, Kürtlerin, "erken bir tarihte" bağımsızlık kazanacağını savunurken Türkiye'nin yaklaşımına ilişkin olarak da "Türkler, Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürdistan fikri ile barıştı" görüşünü dile getirdi.

"SANILANDAN ERKEN BİR TARİHTE OLACAK"

Washington'da düzenlenen, Gazze meselesi ve IŞİD'in Suriye ve Irak'taki toprak kazanımlarının ele alındığı bir semirde konuşan Steven Cook, "Kürdistan'ın bağımsızlığının tarihini bilmem ama sanılandan erken bir tarihte olacak" değerlendirmesini yaptı.

Geçen ay Iraklı Kürt Bölgesini ziyaret eden Cook, Rudaw tarafından yansıtılan konuşmasında "Kürt bağımsızlığı hedefinin, bölgenin artan petrol ihracatı ve Türkiye'nin bir Kürt devletinin kurulmasına yönelik husumetinin azalmasıyla güçlendiğini" de savundu.

Kaynak: ANKA / Dünya

Steven Cook Türkiye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (34)

ülkücü:

kürtler türkiye cumhuriyeti içerisinde kürdistan kuramaz gitsinler nerde kuruyorsa kursunlar bizi ilgilendirmez

24
8
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

KÜRTLER ŞEHİRLERİMİZDEN ÇIKSINLAR NE YAPIYORLARSA YAPSINLAR BIKTIK LAN

20
10
yanıtYanıtla
vatansever80a_kaptan11@hotmail.com:

pkk la kol kola olan akp en çok oyu elazıg dan aldı bu nasıl iş sözde en milliyetçi şehirler elazıg erzurum en çok oy alan akp bu nasıl vatanseverlikse sevsinler sizi

yanıt0
yanıt0
Nöbetçi:

Hangi Türkler Sıcak Bakıyor Belirtsinler Bi ! ...

18
7
yanıtYanıtla
Alice:

Uyuma vatandaş!! Senin yüzüne gülen, arkandan iş çeviriyor. RTE cumhurbaşkanı olursa ülkeyi bölecek.

18
6
yanıtYanıtla
ismailalsan-al@hotmail.com:

sen bu zekayla fazla yaşamazsın

yanıt0
yanıt0
türko:

türkiyenin rizasi olmadikca kürdistan bir hayal olarak kalacak bunu iyi bilin ... ne iran ne irak nede arab dünyasi irakin parcalanip ufalanmasina göz yummayacaktir...bu durumda ne yapacaksiniz? tüm dünyaya rest cekip kürdistanmi kuracaksiniz? göldürmeyin insani ... türklere muhtacsiniz .. biz olmadan ne toprak nede devlet sahibi olabiirsiniz... sadda zamaninda nasil türkiye sinirinai yigildiysaniz yarin birgün yine ayni duruma düseriniz cünkü ABD ile hareket ediyorsunuz ve saddam zamanindada ABD ile hareket ediyordunuz ve kullanilip saddamin önüne atilmistiniiz..unuttunuz mu ey kürt halki? unuttunuzmu o günleri? görünen oki unutmussunuz ama tarih size güzel ders verir

14
8
yanıtYanıtla
erol uysal:

Saat farkı 9 olunca devamlı geriden geliyor bu adamlar.Olur olur mağaracılar mağarada yaşar

17
4
yanıtYanıtla
yorgun savaşçı:

adam kuzey ıraktan söz ediyor,kürtlerinde türkiyede ayrılmak diye bir sorunları yok,barzani devlet kurarsa tabiki destekleriz,ülkemizin sınırlarında ,ş,d,elkaide,el nusar gibi çeteler olacağına kürtler olsun.

13
7
yanıtYanıtla
hewal:

tabi alışacaksınız boşuna mı oy veriyoruz eskiden biz ezilirdik şimdi biz ezeceğiz

6
13
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title