Haberler

ABD Kongresi'nin İstihbahat Komitesi'ne İlk Müslüman Üye

ABD Kongresi'nde Andre Carson, ülkenin istihbarat servislerinin faaliyetlerinin ele alındığı Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde ilk Müslüman üye oldu İslam karşıtı kesimler "ABD’nin gizli bilgilerinin Carson tarafından bilinmesinin tehlike yaratacağını" savunarak, Carson’un üyeliğini protesto ediyor.

ABD Kongresi'nde Andre Carson, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin ilk Müslüman üyesi oldu.

Hükümetin istihbarat servislerini denetleyen Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde, ABD istihbarat servislerinin faaliyetlerinin yanı sıra kamuoyuyla paylaşılmayan sırları da kapalı oturumlarda ele alınıyor.

Kongre'ye 2008 yılından bu yana devamlı seçilen ve Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde görev alan Carson'un istihbarat komitesine üyeliği bazı kesimlerin eleştirilerine de neden oldu. İslam karşıtı kesimler, özellikle Twitter ve sosyal medyada, "ABD'nin gizli bilgilerinin Carson tarafından bilinmesinin tehlike yaratacağını" savunarak, Carson'un üyeliğini protesto etti. Ancak Kongre'de Demokrat Parti liderleri bu eleştirileri reddetti.

Temsilciler Meclisi Demokrat Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Carson'un hükümete istihbarat ve eğitim sağlayan İç Güvenlik Bakanlığı Fusion Center'da görev yapmış tek Kongre üyesi olduğuna dikkati çekti.

Komite üyelerinden demokrat Adam Schiff da protestocuları Amerikalı gibi davranmamakla eleştirdi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title