Haberler

ABD Açıkladı: Yardım Paketi IŞİD'in Eline Geçti

Güncelleme:

Pentagon, "Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti" açıklaması yaptı.

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, Suriye'ye atılan ve IŞİD eline geçtiği iddia edilen yardım paketleri ile ilgili açıklama yaptı.

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, " Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti." dedi.

"DÜŞMANIN ELİNE GEÇTİ"

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, "Dün hedefi şaşıran bir paketin imha edildiğini duyurmuştuk. Bu olaydan sonra gönderilen yardımları bir daha gözden geçirdik. Bunun sonucunda, ikinci bir paketin daha yanlış yere düştüğünü ve muhtemelen düşmanın eline geçtiğini tespit ettik" dedi.

26 PAKET KÜRTLERE ULAŞTI

Warren, 26 paket yardımın ise Suriyeli Kürtlere ulaştığını sözlerine ekledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı dün yaptığı açıklamada IŞİD kontrolündeki bölgeye düşen bir paketin vurulduğunu duyurmuştu.

İDDİA DOĞRULANDI

ABD'nin açıklamasından önce Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen ve ABD uçakları tarafından Kobani'deki YPG mevzilerine bırakılan silah yardımının bir kısmının yanlışlıkla IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye düştüğü iddia edilmişti. ABD'nin açıklamasıyla bu iddia doğrulandı.

IŞİD VİDEO PAYLAŞMIŞTI

IŞİD militanları tarafından çekilen ve video paylaşım sitelerinde yayınlanan bir görüntüde, paraşüt ile bölgeye bırakılan koliler görülmüştü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suriye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (40)

AVŞAR OĞLU:

Onların gönderdiği silah v:s. yardımlarını yüzde 90 hadefine erişiyor, ama bizim hükümetin gönderdileri türkmen kardeşlerin katlinde ve personnel ve menfaatlerimi esir alarak bize karşı dönüyor. Ülkeyi yönetme yükümlüğüne haiz olan bir ekip, bir hükümetin varliığı tasavvur edilemez. . .

34
0
yanıtYanıtla
Sırat:

kürdistanın kurulmasına ABD destekliyor çünkü bu coğrafyada israilin müslüman ülkelere saldırarak daha fazla büyüyemeyeceğini biliyor önce kürtdistanın kurulmasına izin verip daha sonrada israilin kürdistanı işgal etmesine izin verecek o gün bölgedeki hiçbir ülke kürdistana arka çıkmayacak işidi ABD kürtlerin başına bela etti çünkü kürtler çok petrol çıkarıp ucuza satmaya başladı ve ABD nin gelirini düşürdü. ABD ırak hükümetine talimat verip işide silah vermesini sağladı inanmıyormusunuz o zaman söyleyin ırak elindeki silahı nasıl bu kadar kolay kaptırdı kürtlere silah verme konusunda cömert davranan ABD floridaya gönderilen kürt petrolünün satışına neden izin vermedi neden işid ırakta sadece kürtlere saldırdı ve suriyeye yöneldi bu savaş ençok ABD ye yaradı hem silah sanayisinin işleri açılmış oldu hemde işidle kürtler birbirine öldürterek israili güçlendirdi işid islamafobiyi artırarak iran savaşı için zemin hazırladı iran rusyanın müttefiki böylece ABD rusyaya saldırıyor

10
18
yanıtYanıtla
türk:

bomba atincada böyle iskaliyorlar yani bu amerika neyi dogru yaptiki

2
19
yanıtYanıtla
Deep Blue:

Anlaşılan iki grubada yardım yapıyor Amerika. . Kaos ortamı ne de olsa en çok onlara yarıyor. . Ne de olsa bir tarafta kendi oluşturduğu ve terörist dediği bir yapılanma öbür taraftanda kendisini dinlemedikleri için cezalandırdığı ama ayakta kalmaları için kendisinin her dediğini yapacak kıvama getirdiği kürt oluşumu. .

5
13
yanıtYanıtla
urfalı63:

sen ne ayaksın abd biz kürtlerde senı dost bilirdik sen hesabına gelince teknolojinle amerikadan kalkan bombalarınla ırakta tuvalet deligi kadar bir canlıyı vurursunda kocaman kolilerimi güremiyorsun buna kısacası ikili oynama desene sen buna aptal müslümanlar oldumu ben istedigim zaman ikili oynarım desene

16
1
yanıtYanıtla
siverekli:

türklerden daha iyi amerika her biji amerika

8
4
yanıtYanıtla
ali:

KARDEŞ PAYI YAPMIŞ. 1 SANA 1 SANA PETROLDE BANA DİYOR

11
1
yanıtYanıtla
Ömer:

2012''deki çatışmalarda Esad yenildi ve 2013 ortalarında PYD''yle anlaştı. Özgür Suriye Ordusu ve Nusra Cephesi’ne karşı YPG silahlandırıldı, Esad’ın komutanları YPG’ye destek verdi ve YPG, 2013 yılı başında özellikle Türkiye sınırındaki Afrin, Haseke, Ayn-el Arap, Kamışlı hattında saldırıya geçti. Bu saldırılarda, bölgenin Sünni Arapları ve Türkmenler vahşice katledildiler.

11
1
yanıtYanıtla
mersin mustafa:

anlaşıldı türkün kılıcı kınından çıkmadan orta doguya huzur gelmiycek. . ne mutlu türküm diyene

7
4
yanıtYanıtla
Enine Boyuna:

Sömürgen Amerika, daha ucuz ve daha yüksek sömürü için, Orta doğudaki bütün kurulu düzenleri yıktı. Ortamı terör örgütleri ile doldurdu. Şimdide kurtarıcı rolü oynuyor mikrop.

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title