Haberler

ABD, Fırat Kalkanı'na Hem İstihbaratı Hem Hava Desteğini Kesti

Güncelleme:

Operasyon başladığı ilk günlerden itibaren IŞİD'e karşı Fırat Kalkanı Harekatı'na hava desteği veren Amerika Birleşik Devletleri perşembe gününden bu yana tüm desteğini durdurdu.

Özgür Suriye Ordusu, Halep'in stratejik El Bab kasabasına 1,5 kilometre kadar yaklaşırken, ABD Fırat Kalkanı Operasyonu'na verdiği hava ve istihbarat desteğini Perşembe gününden itibaren durdurdu. Dün Genelkurmay ve istihbarat yetkilileriyle sınır hattında bir araya gelen ÖSO komutanları, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye hazırız. Zaferle döneceğimize inanıyoruz" diyerek kararlılık mesajı verdiler

SON HAMLE HAZIRLIKLARI

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri destekli ÖSO birlikleri Halep'in El Bab Kasabasına kuzeybatı yönünden de 1.5 kilometre kadar yaklaştı. 16 Kasım'da Şeyh Elvan ve Susyen hattından ilerleyen Özgür Suriye Ordusu birlikleri son hamle için hazırlıklarını sürdürüyor.

ABD İSTİHBARAT DESTEĞİ VERMİYOR

Operasyon başladığı ilk günlerden itibaren IŞİD'e karşı Fırat Kalkanı Harekatı'na hava desteği veren Amerika Birleşik Devletleri perşembe gününden bu yana tüm desteğini durdurdu. ABD'nin insansız hava araçları ve savaş uçaklarının IŞİD'e yönelik saldırılarla birlikte istihbarat paylaşımını da durdurduğu öğrenildi. El Bab'a yönelik rejim ve PYD cephesinde ise hareketlilik arttı.

SINIR HATTINDA ÜST DÜZEY TOPLANTI

Türk savaş uçaklarının bombardımanlarının da engellenmeye çalışıldığı stratejik ilçeye dönük gelişmeler üzerine dün öğle saatlerinde ÖSO komutanlarıyla birlikte sınır hattında Genelkurmay ve istihbarat yöneticilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Özgür Suriye Ordusu komutanları da son gelişmeler konusunda bilgilendirildi.

MUHALİFLER TÜRKİYE'NİN YANINDA

Muhalif komutanlar PYD ve Rejim ilerlemesinin El Bab konusunda uluslararası toplumun açık bir tuzağı olduğunu Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğinin sürmesi halinde El Bab'da zaferin kendilerinin olacağına inandıklarını belirttiler. Muhalif komutanların kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye hazırız mesajı verdiği toplantı sonrası cepheye yeni birlikler sevk edildi.

EN BÜYÜK DESTEK TÜRKİYE'DEN

Öte yandan ÖSO bağlı Sultan Murad Tümeni'nin komutanlarından Şıhlı Şıhlı, başarılı şekilde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'yla hedeflerini büyüttüklerini belirterek, "El-Bab, Mümbiç, Rakka, diğer taraflara gidilecek ve alınacak çünkü buralar Suriye halkının toprakları, biz de Suriye halkıyız." dedi. Suriye'nin toprak bütünlüğünün bozulmadan huzura kavuşması için mücadele verdiklerini belirten Şıhlı, kendilere en büyük desteğin de Türkiye'den sağlandığını dile getirdi.

"BİR KARIŞ BİLE TOPRAK VERMEYİZ"

Şıhlı, Türkiye'nin verdiği olduğu destekle Suriye'de binlerce insanı özgürleştirdiklerini dile getirerek, bu konuda Türkiye'ye millet olarak duacı ve minnettar olduklarını belirterek, "Suriye'nin bir karış toprağını bile kimseye vermeyeceğiz." dedi. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title