Haberler

ABD: Erdoğan'ın Tarihi Mesajını Memnuniyetle Karşılıyoruz

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına yönelik taziye mesajını memnuniyetle karşıladık." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına yönelik taziye mesajının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

İlgili Haberler

Açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki'den geldi. Günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Psaki, Erdoğan'ın taziye mesajına ilişkin görüşlerinin ne olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:

"AÇIK ŞEKİLDE TANINACAĞINA İNANIYORUZ"

"Başbakan Erdoğan'ın, Ermenilerin 1915'te yaşadıkları acının tanınmasına ilişkin tarihi mesajını memnuniyetle karşılıyoruz. Türkler ve Ermeniler arasındaki uzlaşmayı da ilerletmesini umduğumuz bu mesajın, gerçeklerin tam, açık ve adil şekilde tanınacağına yönelik olumlu bir işaret olduğuna inanıyoruz." 

 
 
 
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (35)

DOĞRUYOLDAYIMsk1964@mynet.com:

Sayın RTE büyük adamsın, sayende doğu ve güney doğu illerimizde Türk bayrağı indi yerine kürt paçavrası asıldı, atalarımız katliama uğradı az kalsın ermenilerden sizi katlettik diye özür dileyeceksin, bari o kadar yol almışken amerika kıtasındaki kızılderilileri, Kırımdaki tatarları, Asyadaki Türkmenleri ve afrika kıtasındaki milyonlarca müslümanıda katlettiğimizi kabul ette dünya bizden korkmaya başlasın.

44
8
yanıtYanıtla
BÜYÜK BİRLİK ALPERENLERgidatek35@gmail.com:

AZİZ TÜRK MİLLETİNİN,NACİZANE BİR TÜRK VATANDAŞI OLARAK ŞAHSIMI UTANDIRAN BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTIR ,TAYYİP ERSAPAN.DOSTU ÜZEN,DÜŞMANI SEVİNDİREN BİR AÇIKLAMA YAPAN ERSAPAN TÜRK MİLLETİNİ VE TÜRKİYE DEVLETİNİ BUGÜNDEN SONRA TEMSİL ETMİYOR...

34
8
yanıtYanıtla
nevzat karnkarabiyik@mynet.com:

BEN DAHA İLK AÇIKLAMA YAPTIĞINDA ŞUNU YAZMIŞTIM,17 ARALIKTAN SONRA ORTAYA ÇIKAN YOLSUZLUK SORUŞTURMALARI VE AKIL ALMAZ SUÇ DELİLLERİNİ KAPATMAK KONUŞMALARI ENGELLEMEK GENİŞ KİTLELERE ULAŞMADAN ENGELLEMEK İÇİN ÇIKARILAN YASALARI VE KONULAN YASAKLAR,SURİYEDE MEYDANA GELEN OLAYLARI VE SANKİ ABD BİLMİYORMUŞ DA BAŞKASI ORTAYA ÇIKARMIŞ GİBİ BASINA AKSEDEN SARİN GAZI İDDİALARI,BUNUN ARDINDAN İRANA UYGULANAN AMBARGONUN DELİNMESİ GİBİ VAHİM OLAYLARDAN SONRA BATIYA KARŞI İYİCE BASKI VE KÖŞEYE SIKIŞAN ERDOĞAN ÇOK KORKUNÇ BİR AÇIKLAMA YAPIVERDİ DEMİŞTİM,FAKAT DAHA BU TARTIŞILIRKEN AYLARDIR ABD BİZİ SURİYEYE SOKMAK İSTİYER FAKAT BAHANE ARIYORLAR DÜŞÜNCESİ DE GERÇEKLEŞİVERDİ VE ASKERLERİ SURİYEYE DE SOKTULAR,İŞTE 11 YILDA ÜLKENİN GELDİĞİ NOKTA BU,ÜLKE BÖLÜNÜYOR,İLERDE ERMENİLERİN TAZMİNAT VE TOPRAK TALEPLERİNİN ORTAYA ÇIKMASINA YOL AÇAN BU AÇIKLAMAYI DA YAPIVERDİLER,ZATEN İÇERDE MİLLET KAMPLARA BÖLÜNÜP DÜŞMAN EDİLMİŞ,TÜM BUNLARI ASIRLAR İÇİNDE DEĞİL 11 YILDA BAŞARDILAR

35
7
yanıtYanıtla
İNSANsevdamumut@gmail.com:

GÜNAYDIN NEZAT NASILSIN İYİMISIN DURMULAR NASIL.......

yanıt0
yanıt0
Ahmet ElverenAhmetE@gmx.de:

Bu insan simdiye kadar basa gelen Basbakanlarin arasinda yüzkarasidir.Bu kadar Türk insanini Tarihe karsi assagilamak en büyük suctur.Yakinda ülkeyi parcalasinda rahat etsin.Gör bu durumu ey rey verenler gör.......

18
10
yanıtYanıtla
Tamershumi_tamer@hotmail.com:

Davasını satan insanlar yarın bizide satar bir şey daha söyleyim bunu kesin dış güçler tehdit etti ya isviçredeki paralarıylada alakalıdır yada teröristlere destek vermesinden dolayı sıkıştırmış olabilirler.

25
3
yanıtYanıtla
E.SENertugrul_sensatici@hotmail.com:

AMERİKA HEMEN KILIFI BULDU BİZİ İDARE EDENLERİ BU AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KINIYORUM OLMAYAN BİR ŞEYİ OLMUŞ GİBİ GÖSTERMEĞE ÇALIŞILMASIN..

20
5
yanıtYanıtla
BozkurtPaks@hotmail.com:

NERDE BU HABERDE AKP YORUMCULARI HEEEY BURDAMISINIZ NE OLDU DAHA BASBAKANINIZ BU HABERLE ILGILI KURSUDEN KONUSMA YAPMADIMI UYUYAN GUZELLER BURDA LAF EDECEGINIZ IRKCI KINCI DIYECEGINIZ PARELELDIR PARELEL DIYECEGINIZ ADAMLAR YOK IRAKTA DUALARLR YAAD ETTIGINIZ DIGER ES BASKAN ABD VAR DIYEMI YORUM YAPMIYOSUNUZ ALLAH SIZE AKIL VERSIN BIZEDE SIZE KATLANMAMIZ ICIN SABIR VERSIN AMIN SAYGILAR

11
10
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ_66yucelkalpaslan@gmail.com:

yürü be rte kim tuttar sesi ermni ermeniyle yahudi yahidiyle dostlıgını pekiştirir. dogyu böl anasını sattımm yarısını kürdistan yap yarısnı ermenistan. bizde tanrı daglarına ötükene geri dönelim atlarla. akplilerin büyük lideri :))) ve müslüman lideri :)))

8
10
yanıtYanıtla
9 ISIKgulsesi@hotmail.com:

' 1915'te ölen Ermenilerin torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan hadiseler hepimizin ortak acısıdır.' Fakat 1915 olaylarının Türkiye karşıtlığı için bir bahane olarak kullanılması ve siyasi çatışma konusu haline getirilmesi de kabul edilemez. Allah için 10 numara bir açıklama. Bu açıklamadan rahatsızlık duyan, altında art niyet arayan varsa, Allah içindeki niyeti gibi yaklaşsın ona.Başbakan Ermeni tasarısını onaylamıyor, onaylayanlara açık bir mesaj verıyor. 1. Dünya savaşı herkezi üstü, herkez öçlümü yaşadı, siz biz diye ayırıp suçlayıcı tavır takınarak kutuplaşmalardan uzak durun demiş. Tabi bunu anlayabillene, Gözünü kan, kin vede ihtiras büyüyenler Başbakan Allah 1 dese, sizler Haşa Allah'ın birliğini bile sorgular reddedersiniz.

9
9
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title