Haberler

ABD'den Barzani'ye: Irak'ın Bütünlüğünden Yanayız

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin "Kürdistan ile merkezi yönetim arasındaki ilişki konfederalizme doğru gidiyor, bir sonraki adım bağımsız Kürt devleti. Bağımsız Kürt devletinin kuruluşunun yaklaştığından eminim" sözlerini değerlendirirken, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması çağrısında bulundu.

Kürt lider Barzani, kısa süre önce Baas rejiminin devrilmesinden bu yana geçen 11 yıl içerisinde Bağdat yönetiminin baskı, abluka ve ambargo ile 'Kürdistan' olarak nitelendirdiği Kuzey Irak siyasetini zora sokmak istediğini anlatırken, "Federal anayasanın ihlali anlamına gelen bu politikalar Irak'taki halkların bir arada yaşama isteğini de tehlikeye atıyor" dedi. 

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI"

Amerika'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde Barzani'nin "Bağımsız Kürt devletinin kuruluşu yakın" diye açıklama yaptığını hatırlatması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Irak'ın toprak bütünlüğü korunmalıdır. Federal, demokratik, çoğulcu ve birleşik Irak'a destek vermeye devam ediyoruz. Tüm taraflara da bu amaca yönelik birlikte çalışması çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Mesut Barzani Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (67)

Şakir Gözdeoregons@hotmail.com:

İşte Iraktan sonra sra Suriye ve Türkiyeye gelecek. Bu sonu hazırlaya akepe yanlılarıdır. Yüzde kırküç bu gidişatın vebali sizin sırtınızdadır.

36
25
yanıtYanıtla
ilyas dumanilyas__duman@hotmail.com:

akp yi karıştırma bu ülke yüz yıl evvel masada satıldı

yanıt0
yanıt0
Mehmet denizmnfdeniz@hotmail.com:

Şakir Efendi satmak ancak sizin gibile mahsustur. siz değilmisiniz bu değerlere küfreden vizyonsuz ufuksuz zihniyeniz değilmi

yanıt0
yanıt0
amedmalasose@gmail.com:

darisi bütn kürdlerin basina

22
38
yanıtYanıtla
fatihkorkuteli07@yahoo.com:

İyi de kardeşim çadır kurmuyorsun devlet kuruyorsun. ne olacak bütün kürtler ayrılıp bir devlet kurunca başta siz kendi kedini yersiniz. sizi size de bırakmadan abd, israil yer bitirir it eder hepinizi, sonra Türkiyedeki günlerinizi torunlarınıza bir destan, bir masal gibi özlem içinde anltırsınız. kürt milletinin dindarı samimi ve de merttir. adamı sırtından vurmaz. vursaydı dedeleriniz osmanlı parçalanırken vururdu. ama vurmadılar birlikte savaştılar tabiki içinden çürükleri de çıktı ama yok oldular. İnşallah pkk da kck da hepsi bitecek hakiki müslüman kürt kardeşlerimle yaşarız biz inşallah

yanıt0
yanıt0
xxxseyhunersu@mynet.com:

kurmak istediğiniz kürt devletinin bağımsız olacağını mı sanıyorsunuz? abd - ing ve israilin sizi rahat bırakacağını mı sanıyorsunuz? kurdunuz diyelim , önce aşiretler arasına nifak sokacaklar ..sonra alevi kürt sünni kürt çatışması yaratacaklar..aklınızı başınıza alın...

yanıt0
yanıt0
tossunitapo@msn.com:

zaten siz değilmisiniz bunların sırtını sıvazlayıp SADDAM a karşı kullanan şimartan

37
14
yanıtYanıtla
Akrepppumut_mavi1903@hotmail.com:

Siz rüyalarda görürsünüz devleti sizin gibi cahili herkes kandırır Cem Yılmaz'ın dediği gibi eğitim şart size

36
14
yanıtYanıtla
kara yazıgs_ermeydan@outlook.com:

BAŞBAKAN VE YANDAŞLARI PARALEL UĞRAŞAÇAĞINA ŞUNLARA HADDİNİ BİLDİRSİN YANDAŞ GAZETELER BOY PARALEL ALAKALI HABER ÇIKARIYORLAR BUNLARI GÖRMEZDEN GELİYORLAR YOKSA MİLLETİ PARALEL UYUTUP HEM BİNLERCE ŞEHİTİN KATİLİ ÇIKARIP HEM DE ÖZERKLİK İLAN ETMEKLERİNE FIRSAT VARECEKLAR İYİ DÜŞÜNÜN ADAMALR ZATEN BAĞIRA SÖYLÜYORLAR VERDİĞİN SÖZÜ TUT YOKSA SİLAHLAR YİNE KONUŞUR SİZ KİMSİNİZ YA ÇAKALLAR BU MİLLET YERİ GELDİ HEM SİZİ HEM AKP GEREKLİ DERSİ VERECEKTİR

31
19
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

KARA YAZI o kim bu kim şu kim iyi tamam da siz kimsiniz...????

yanıt0
yanıt0
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title