Haberler

ABD Dışişleri: IŞİD, Türkiye Sınırında 20-30 Köyü Ele Geçirdi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in Türkiye sınırı boyunca 20-30 köyü ele geçirdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak ve Suriye'de terör estiren kendilerine Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adını veren köktendinci örgütün, Kobani çevresinde, Türkiye sınırı boyunca 20-30 köyü ele geçirdiğini açıkladı.

"IŞİD'İN İLERLEYİŞİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi Direktörü Jeff Rathke, IŞİD'in ele geçirdiği bölgelere ilişkin bilgileri olduğunu ve gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rathke, IŞİD'in ilerleyişinden derin endişe duyduklarını belirtti.

SINIRDA 20-30 KÖYÜ ELE GEÇİRDİLER

Rathke, "Anladığımız kadarı ile 20-30 köyü ele geçirdiler, durumu yakından izlemekteyiz. 3 ile 7 bin arasında Suriyeli Kürt'ün sınıra yığıldığından haberdarız. Birleşmiş Milletler'e göre, 5 bin Kürt Türkiye'ye kaçmaya çalışıyor" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK CÖMERTLİK SERGİLİYOR

Rathke, Suriye'den 850 bin, Irak'tan da 200 bin mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'nin büyük bir cömertlik sergilediğini belirtti ve Türk yetkililer ile düzenli olarak görüştüklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jeff Rathke Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (128)

trabzonsporlu:

güneydoğuda günahsız askerlerimizi öldüren adi şerefsiz teröristler hadi çıksanıza işidin karşısına.

38
20
yanıtYanıtla
FB:

MERAK ETME ONLARDAN BAŞKA DAYANAN OLMADI ÜÇ YILDIR!!!

yanıt0
yanıt0
peşmerge:

pkklı alçaklar kobaniden de kaçıyor. . . demek ki mesele molotof atıp okul yakmaya benzemiyormuş. . peşmerge yerini terketmedi.

39
16
yanıtYanıtla
Şırnak:

Lan Sen kimsin Peşmerge kılığına girip Kürdlere hakaret ediyorsın. hevalno bu adam Kürd falan değil Kürdü Kürde Kırdırmak için yapiyorlar bunları

yanıt0
yanıt0
çıma:

sızde ınsanmısınız

yanıt0
yanıt0
TALHA:

PKK NEREDE GİTSİN YAKIP YIKLSINLAR, BİZE GELİNCE ŞEHİT VERİP KARAKOL BASIP YAKIP YIKARLAR. . TABİ İSRAİL YANDAŞLARI HİÇ KARDEŞLERİNİ VURURMU BU YÜZDEN BURNUMUZUN DİBİNE KADAR GİRDİLER. . . BARZANİ TALİMATI VERDİ DEMİRTAŞADA SAVAŞIN TAKTİĞİ EMRİ DÜŞTÜ

39
9
yanıtYanıtla
devrim_001982@hotmail.com:

kardeş yüreğine sağlık . gitsinlerde savaşsınlar burda yorumlarda yok pyd pkk olmasa türkiyeyede girecek yazan yorumcular neoldu köylerinizi koruyamadınızmı hainler gidin savaşın hade öyle boş konuşmaya benzemez savaş

yanıt0
yanıt0
hüseyin:

Adamlar işgal edilen topraklarını bir bir geri alıyorlar. Zamanında kendilerini sırtından vuranları ise kovuyorlar. Bu gelişme bizi niye korkutsun anlamıyorum

38
9
yanıtYanıtla
TURKIYE:

Haydi isid, bitir su teroru sonra bizde seni bitircez !!!!

24
23
yanıtYanıtla
Salih:

kürtlerin hakkettiği yardımı görememesinin tek sebebi pkk ve bu güne kadar ülkemizde oluşturduğu terör ortamıdır.

20
26
yanıtYanıtla
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title