Haberler

ABD'den Türkiye'yi Kızdıracak Bir Açıklama Daha: YPG'ye Desteğimiz Sürecek

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, içinde YPG'nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki IŞİD'le mücadele konusunda Türkiye ile yakın ilişki içinde olduklarını fakat içinde PKK'nın Suriye kolu YPG'nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİ SORULDU

Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'da yaptığı konuşmada, PYD'nin amacının Suriye'de daha fazla toprak alarak Suriye'yi bölmek olduğunu belirtip, "Biz kendilerine (ABD) bu uyarıları da yaptık. Oysa güçleri birleştirsek, onların özel güçleri var, bizim özel güçlerimiz var ama maalesef hem Rusya hem de ABD bir terör örgütünü ortak görüyorlar ve destek veriyorlar. Bizim de zaten tepkimiz bunaydı" ifadesini kullanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin bölgede önemli bir partner ve güçlü bir NATO müttefiki olduğuna dikkati çeken Kirby, "Müttefikimiz olan bütün ülkelerle olduğu gibi IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kirby, "Türkiye'yle güçlü bir ilişkimiz var. IŞİD sınırlarındaki bir tehlike ve onlar için gerçek bir problem. IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleden dolayı memnunuz" yorumunu yaptı.

Kirby ayrıca, Suriye Demokratik Güçlerinin sadece Kürtlerden oluşmadığının altını çizerek, "İçlerinde farklı birçok yapı olduğu gibi Araplar da var" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca toplantıda Kirby'e Rusya Dışişleri Bakanı'nın "Türkiye askerlerini Irak'tan çekmeli" şeklindeki sözleri yöneltildi. Buna karşılık ise Kirby, "Biz bu sorunun Türkiye ve Irak arasında halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"İDLİB'DE NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kirby, bir soru üzerine, Suriye'de Rus jetlerinin muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de El-Vatani ve İbn-i Sina hastanelerini bombalamasını değerlendirdi. ABD'nin Rusya ile işbirliği içinde bu konunun aydınlanması üzerine çalıştığını aktaran Kirby, "İdlib'de ne olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz. Kimin sorumlu olduğuna dair elimizde tam bir bilgi yok" diye konuştu.

Kirby, "Çatışmaların durdurulması anlaşması dahilinde kurulan Görev Gücü ve Rusya ile birlikte yakın temas halindeyiz" ifadesini kullandı.

İdlib'den çekilen fotoğrafları "rahatsız edici" şeklinde tanımlayan Kirby, "Elbette ki sivillerin ölümü çatışmaların durdurulmasının ihlalidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı John Kirby Türkiye Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (41)

zerrin:

yeter yeter yeter 50 defa sorduk 50 defa destegımız sürecek dediler bu yüzsüzlük nedir kapılarında aglamayı bırakın YPG ABD müttefiktir

31
2
yanıtYanıtla
yeter ya:

adamlar söylemekten bıktı biz hala ya biz ya ypg diyoruz

33
0
yanıtYanıtla
mahmut:

En sonda biz kürtler sayesinde katıldıkları natodan kovacaklar :))not :kore savaşında üstün kürt cesaretinden dolayı natoya alınmışınız araştırın öğrenin.

9
23
yanıtYanıtla
bombacı mülayım:

ne kadar cesaretiniz olduğunu surda , nusaybinde , cizrede gördük, etekli kahramanlar sizi

yanıt2
yanıt16
PEŞBERGEYİ TOPRAGIMIZDAN GECİREN TAYYİP:

KAHROLSUN KURESEL EMPARYALİZİM VE ONUN DİN TUCCARLIGI YAPAN İŞBİRLİKCİSİ YAŞASIN TAM BAGIMSIZ TURKİYE TAM BAGIMSIZ DUNYA

21
1
yanıtYanıtla
allahın kulu:

arkadaşlar amerikanın çıkarı var süriyede onun için kürtleri kulanıyor kürtler bunun farkında değil farkına varana kadar iş işten geçecek

12
9
yanıtYanıtla
sinan:

rusyanın sivilleri, çocukları. hastaneleri vurmadığını görmemek için kör olmak lazım. Daha elinizde nasıl delil olmalı ki rusyaya yanlış yapıyorsun diyebilmelisiniz

17
2
yanıtYanıtla
bekir:

bu ABD türkiyeye ne zaman samimi bir dost olacak ne zaman konuşsalar Türkiye bizim dostumuzdur diyor ama hiç bir zaman dostça davranmıyorlar

17
1
yanıtYanıtla
duyda inanma:

uzaydan içtiğimiz sigaranın markasını okuyan amerikanın idlip te olup bitenlerden haberi yokmuş , ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar mış

17
0
yanıtYanıtla
Oz:

Akp Abdnin bir projesidir onlar getirdi zamanı gelincede onlar götürecek bunu göremediniz hala.

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title