Haberler

Clinton'ın Yeni Paylaşılan E-postalarında Davutoğlu Küstahlığı!

Güncelleme:

Eski Dışişleri Bakan Hillary Clinton'ın yeni paylaşılan e-postalarında, bazı yazışmalarda Ahmet Davutoğlu'nun ismi kısaltılarak "Davu" şeklinde kullanılmış.

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Hillary Clinton'ın toplamda sayfa sayısı 3 bini bulan daha önce paylaşılmamış e-postalarını kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme süreciyle ilgili Ekim 2009'da imzalanan protokoller öncesinde Clinton ve ekibinin bazı yazışmaları da yayınlanan e-postalar arasında yer aldı.

Bazı yazışmalarda dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi kısaltılarak "Davu" şeklinde kullanıldı.

İLGİNÇ AYRINTILAR

Daha çok yabancı liderle telefon görüşmeleri de dahil bakanlığın günlük rutin aktivilerine dair yazışmaları yer aldığı e-postalarda bazı ilginç ayrıntılar dikkati çekiyor.

Bu noktada, o dönem ABD Başkanı Barack Obama'nın özel kalem müdürlüğünü yapan Rahm Emanuel ile yine o dönemki kıdemli danışmanı David Axelrod dahil bazı Beyaz Saray yetkililerinin Clinton'ın iş için kişisel e-posta adresini kullandığından bilgisinin olduğu görüldü.

"SARAH'I ARA VE..."

E-postalarda bazı ilginç ayrıntılar da var. 20 Eylül 2009 tarihinde Clinton yardımcısına e-posta atarak, "Lütfen Sarah'ı ara ve bana buzlu çay getirip getiremeyeceğini sor?" yazdığı dikkati çekti. Başka bir seferde de Clinton, yardımcısına "Sakın gülme!!" diye başlık attığı e-postada Çin'de beğendiği halılarla ilgili fotoğraflar istedi.

BÜYÜK KÜSTAHLIK

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme süreciyle ilgili Ekim 2009'da imzalanan protokoller öncesinde Clinton ve ekibinin bazı yazışmaları da yayınlanan e-postalar arasında yer aldı.

Dönemin Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Philip Gordon'ın gönderdiği bir e-postada, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ermenistan tarafının mutabık kalması halinde açıklamayı "yarın yapmaya hazır olduğu" ifadesi de kullanıldı.

Bu noktada Clinton'ın taraflarla telefon görüşmesi yapması noktasında birçok yazışmalarının olduğu da görüldü. Bu arada bazı yazışmalarda Davutoğlu'nun ismi kısaltılarak "Davu" şeklinde kullanıldı.

Hillary Clinton'ın, Mayıs'ta da, 2012 yılında ABD'nin Bingazi Konsolosluğuna yapılan kanlı saldırıya ilişkin yaklaşık 300 e-postası paylaşılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Hillary Clinton Ermenistan Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (69)

Fanatik akplikermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Davutoğlu akpnin taçıdr kimse bizim Başbakananmza hakaret edemez akpliler olarak kınıyoruz sayğsz.

156
9
yanıtYanıtla
tontonmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Böyle küstahlık olurmu? Olamaz. Başbakanımıza saygısızlıktir.

116
6
yanıtYanıtla
EsmmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Biz akpliler varken Davutoğlu sevği sayğıyla seviyoruz akp seçime git arkandayz.

105
12
yanıtYanıtla
Fanatik akplikermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp kıskananlar çatlasn batlasn .

103
10
yanıtYanıtla
eagle:

bu adami akp bile ciddiye almiyo

6
73
yanıtYanıtla
Hastasyzz dedeeeeeeeeeemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp yola devam akp akp ak

65
11
yanıtYanıtla
bilge adam davutoğlu:

Bilge adam Davutoğlu''na selamlar.

58
17
yanıtYanıtla
Esat Daglar -Mannheim Mobil-IOS:

Allah yolunu acik ve daim eylesin Bilge adam Davutoğlu

26
23
yanıtYanıtla
EEEEEEEEEEY YORUMCULARmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bazı yorumcular burada ülkemizi temsil eden sn Davutoğlu na yapılan küstahlığı alay konusu yapmış, onunla dalga geçiyorlar. Eeeeeeey yorumcular! İnsan ülkesini temsil eden bir devlet büyüğüne hakaret eder mi? Siz nasıl vatandaşsınız? ? Siz böyle yaparak düşmanlarınızı güldürmeyi kendinize kar sayıyorsunuz. Allah akıl fikir versin.

36
12
yanıtYanıtla
DILGEŞmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

DAVU MU BAK NE GÜZEL KISALTMIŞ İŞTE BİZDE ARTIK DAVU DİYELİM:)) AHMET DAVU BUGÜN BAYA NEŞELİ ÇÜNKÜ BAHÇELİ MHP Yİ SATTI AKP YE TAPULADI..:)))

21
27
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title