Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı 2015 İnsan Ticareti Raporu

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2015 İnsan Ticareti Raporu'nda, Malezya ve Küba'yı insan ticaretiyle mücadele etmede başarısız ülkeler kategorisinden çıkardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2015 İnsan Ticareti Raporu'nda, Malezya ve Küba'yı insan ticaretiyle mücadele etmede başarısız ülkeler kategorisinden çıkardı.

Bakanlık, 2015 İnsan Ticareti Raporu'nu bugün kamuoyuyla paylaştı.

Ülkelerin, insan ticareti sorunu ve bununla başa çıkma çabalarında 4 farklı gruba ayrıldığı raporda, önceki yıllarda "insan ticareti mağdurlarının korunmasında asgari standartlara tam olarak uymayan ve bu standartlara uyum yolunda da hiçbir adım atmayan" ülkelerin bulunduğu en alt kategoride yer alan Malezya ve Küba, bir üst gruba taşındı. Bu iki ülke, insan ticareti mağdurlarının korunmasında asgari standartlara tam olarak uymayan ancak bu standartlara uyum yolunda önemli çabalar sergilemek üzere söz veren ülkeler kategorisine alındı.

İran ve Venezuela'nın yanı sıra çatışmaların yaşandığı Suriye ve Yemen ile Songkhla eyaletinde insan tacirleri tarafından kurulan gizli kamplarda Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) ait cesetlerin bulunduğu Tayland da raporda en alt kategori olan "üçüncü grupta" yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de raporun açıklanmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, insan kaçakçılığının 150 milyar dolarlık yasadışı endüstri haline geldiğini söyledi.

"Köleliğin modern versiyonu ile karşı karşıyayız" diyen Kerry, raporun 188 ülkedeki hükümetlerin insan ticareti ve insanları sömüren işçilikle mücadelelerine göre hazırlandığı bilgisini verdi.

Hükümetlerin bu konudaki kanunlarını güçlendirmeye ihtiyaç olduğunu belirten Kerry, savcıların da "bugünün insan kaçakçılarını yarınların tutukluları haline getirmeleri için" daha fazla aktif olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı John Kerry Malezya Küba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title