Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vekili Bond Ankara'da

ABD Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vekili Michelle Thoren Bond, son 8 yılda Amerikan vizesine başvuran Türk vatandaşlarının sayısının yüzde 60 arttığını belirterek, “Başvuranların yüzde 90’ı vize almaya hak kazandı.

ABD Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vekili Michelle Thoren Bond, son 8 yılda Amerikan vizesine başvuran Türk vatandaşlarının sayısının yüzde 60 arttığını belirterek, "Başvuranların yüzde 90'ı vize almaya hak kazandı. Sayıların daha da fazla olmasını görmekten mutluluk duyarız" dedi.

Türkiye'nin Lahey'de uluslararası evlat edinme anlaşmasına imza atmasının yıl dönümü nedeniyle Türkiye'ye gelen ABD Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vekili Michelle Thoren Bond, resmi olarak Türkiye'ye ilk ziyareti olduğunu belirterek, daha önce Türkiye'yi turist olarak ziyaret ettiğini söyledi. Bond, Türkiye ve ABD'nin uluslararası evlat edinme anlaşmasına ortak olduğunu kaydederek, "Ailede birinin çocuğu alarak başka bir ülkeye gitmesi. Bazen fertler saklanıyor veya 'Ben burada kalırım, beni bulamazlar' diye düşünüyorlar. ABD ve Türkiye bu konularla mücadele etmek için ortak kararları var. Hassas ve sorunlu durumlar. Çocuğu alan aile ferdi saklanıyor, çocuk kötü durumlarda olabiliyor. Türkiye ile ortak çalışmaktan mutluyuz" dedi.

Bond, anlaşmanın amacının parçalanmış ailelerin çocuklarının yerini tespit etmek olduğunu kaydetti. Amerikalı ailelerin Suriyeli çocukları evlat edinmesine yönelik olarak ise Bond, "Yüzlerce, binlerce insan hayatlarını kurtararak, korunmak, barınmak için buraya geldi. Hiçbir ülke için bu kadar çok beklenmedik bir zamanda insanın gelmesi kolay değildir" şeklinde konuştu.

Bond, amaçlarının Suriye'de şiddetin mağdurlarını tespit etmek olduğunu kaydederek, Suriyeli çocukların evlat edinilmesinin ilk düşünülecek konu olmadığını belirtti.

ABD vizesine olan talebin artmasına yönelik olarak ise Bond, "Her yıl Amerika Birleşik Devletleri vizesine başvuran Türk vatandaşlarının sayısı artıyor. Bu her iki ülke içinde iyi bir durum. Yüz yüze iletişim kurma imkanımız oluyor. Türk turistler ülkemize geliyor, ülkemizi keşfediyorlar, Amerikalılarla buluşuyorlar, burada da Amerikalılar aynı şeyi yapıyorlar" diye konuştu.

2006 yılından 2014 yılına kadar geçen sürede Amerikan vizesine başvuran Türk vatandaşlarının sayısının yüzde 60 arttığına dikkat çeken Bond, "Başvuranların yüzde 90'ı vize almaya hak kazandı. Sayıların daha da fazla olmasını görmekten mutluluk duyarız" dedi.

Bond, ABD vizesinin her ülke vizesi gibi alındığını söyledi. Amerikan vatandaşları için internet sitelerinde her ülke için bilgilerin olduğunu belirten Bond, "Yabancı ülkede sizden çantayı Amerika'ya taşımanız istenirse sadece 'hayır' deyin. Çantanın içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Çantanın içinde uyuşturucu olabilir, başka bir şeyler olabilir" ifadelerini kullandı.

Suriye'de Amerikalıların öldürülmesine ilişkin olarak Bond, barbarca bir durum olduğunu söyledi. Bond, "Amerikalılara 'Suriye'ye gitmeyin' uyarısı yaptık. Suriye, gitmek için tehlikeli bir ülke" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Suriye Lahey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title