Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Türkiye "Cephe Hattında" Yer Alacak

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı kurulan koalisyona katılma sözü verdiğini söyledi. Kerry, Türkiye'nin "Cephe hattında" yer alacağını da belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyona katılma sözü verdiğini belirtirken, Türkiye'nin "Cephe hattında" yer alacağını da ifade etti.

"ÖNEMLİ BİR PARÇA"

AFP'nin haberine göre, New York'ta Türk yetkililerle görüştükten sonra katıldığı bir küresel terörle mücadele forumunda konuşan Kerry, ABD öncülüğündeki koalisyona Türkiye'nin vereceği desteğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kerry, söz konusu koalisyonun "önemli bir parçası" olarak tanımladığı Türkiye'nin "cephe hattında" yer alacağını belirtti.

"50'Yİ AŞKIN ÜLKE KOALİSYONA KATILMAYI KABUL ETTİ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, şu anda 50'yi aşkın ülkenin IŞİD'e karşı mücadele için oluşturulan koalisyona katılmayı kabul ettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul görüşmeler nedeniyle BM'de bulunan Kerry, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum ve Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Kerry, "Coğrafya ya da sınırların, bizim IŞİD'e karşı eyleme geçmemizi engellemesine izin vermeyeceğiz. Onların sorumluluktan kaçabileceklerini düşündükleri güvenli sığınak bulmalarına imkan tanımayacacağız. Onlara çirkin eylemlerinin hesabını soracağız" diye konuştu.

Kontrolsüz bırakılması halinde IŞİD'in sadece Irak ve bölgeye değil, ABD de dahil birçok ülkeye tehdit oluşturacağını vurgulayan Kerry, bunun sadece Amerika'nın savaşı olmadığını, bu savaşa bölge ülkelerinin liderlik etmesi gerektiğini söyledi.Kerry, "Şu anda IŞİD'e karşı mücadeleye 50'yi aşkın ülke katılmayı kabul etti. Buna dün gece Suriye'deki askeri eyleme katılan Arap ülkeleri de dahil" ifadesini kullandı.

"GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Kerry, önlerinde zorlukların bulunduğunu ancak IŞİD'e karşı bu mücadelede gereken her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

HEDEFTE KİMLER VAR?

Öte yandan, Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, AA muhabirinin Suriye'deki operasyonda tam olarak hangi grupların hedef alındığına dair sorusuna karşılık, IŞİD ve Horasan Grubu'yla bağlantılı unsurların hedef alındığını belirtti.Yetkili, Horasan Grubu'nun, Nusra Cephesi ve El Kaide'nin çekirdek grubuna mensup aşırıcılardan oluşan belirli bir şebekeye verilen ad olduğunu dile getirerek, tüm bunların, militanların eğitilmesi, fon hareketliliği, ABD ve Batılı hedeflere karşı saldırıların planlanması gibi eylemleri içeren bir ortak geçmişe sahip olduğunu kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: 6 BİN KİŞİLİK ŞÜPHELİ LİSTESİ OLUŞTURDUK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da açıklamasında, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı mücadelede şimdiye kadar 75 ayrı ülkeden gelen yabancı militanları sınır dışı ettiğini, 6 bin kişilik de bir şüpheli listesi oluşturduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri John Kerry New York Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (127)

keyaksar:

tc kobaniye peşmerge ve pyd yardımını engelliyor. herkes bilsinki orda bi katliam olursa türkiyeyi yıkarız

26
24
yanıtYanıtla
Ali ak:

ne yıkıyon lan kro.

yanıt0
yanıt0
ERZM25:

yaksan cürmün kadar yer yakarsın sığır

yanıt0
yanıt0
keyaksar:

turkoların hepsi işitçidir. korkak oldukları için arabları kürtlere karşı savaştırıyorlar.

12
27
yanıtYanıtla
cem tuna:

saçmalama arkadaşım

yanıt0
yanıt0
deme yav:

Sen tam ucmussun!

yanıt0
yanıt0
zekaküpü:

usa keferesini arkasına aldılar ya artık itler dişini gösterir. bu korkak itler ancak bizim kahraman Türk askerine karşı kalleşce kurşun sıkarlar.

yanıt0
yanıt0
Mustafa:

adam emir veriyor resmen nerede Dünya lideri ERDOĞAN

33
2
yanıtYanıtla
Merwan:

Evet bakalım sayın tc şimdi o verdiğin silahlar tanklar topların namluları sana dönecek. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Yine olan gariban halkın çocuklarına olacak onlara üzülüyorum yoksa baştakilerin başına ne gelse umrumda olmaz.

20
4
yanıtYanıtla
müslüman:

3 senedir abd ve sözde esad düşmanlarının , aslında esadın yanında oldugunu söylüyoruz ama kimse inanmıyor du. Esad katliam yaparken nerdeydınız koalisyon bozuntuları!

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title