Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Esed Açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in koltuğunu koruyacağı bir siyasi çözümün skandal olacağı uyarısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in koltuğunu koruyacağı bir siyasi çözümün skandal olacağı uyarısında bulundu.

AB dışişleri bakanları toplantısı için Brüksel'de bulunan Fabius, basına yaptığı açıklamada, "Çözüm Beşşar Esed'i değil rejimin kurumlarını muhafaza edecek bir siyasi dönüşüm olmalıdır. Esed'i koltuğunda tutacak başka herhangi bir çözüm kesinlikle skandal ve DAEŞ'e devasa bir hediye olur" dedi.

Bu arada AB dışişleri bakanlarının Suriye'ye ilişkin kararında, "Esed rejiminin kendi halkına karşı zalim savaşı, büyük çaptaki insan hakları ihlalleri ve demokratik reformları sistematik şekilde engellemesi DAEŞ'in Suriye'de serpilmesine aşırı derecede katkı sağladı. DAEŞ'in, Nusra Cephesi gibi diğer terör gruplarının ve Suriye'de mevcut farklı milislerin uyguladıkları tahammül edilemez şiddet büyük acılara yenilerini ekledi. Politikaları ve eylemlerinin sonucu olarak Esed rejimi DAEŞ'le savaşta bir partner olamaz" ifadesi kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, katıldığı bir televizyon programında Esed rejimiyle "eninde sonunda müzakere etmek zorunda olduklarını" söylemişti.

Kerry'nin "Esed'in gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun olması için de onun üzerinde çeşitli türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir. Bu baskıyı meydana getirmeye yardımcı olabilecek adımları değerlendirmekte olduğumuzu insanlara çok net ifade ettik" şeklindeki sözleri ABD'nin Suriye politikasında değişiklik şeklinde algılanmış ve farklı kesimlerden tepki çekmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Laurent Fabius Beşşar Esed John Kerry Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title