Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankara'da

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'le mücadele ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, halen IŞİD'le mücadele konusunda ABD Başkanı Barack Obama'nın ortaya koyduğu uluslararası eylem planı çerçevesinde destek toplamak için Türkiye'ye geldi.

Kerry'yi Esenboğa Havalimanı'nda, Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve ABD Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı.

Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle fotoğraf ve görüntü alınmasına izin verilmedi.

İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜN NASIL KULLANILACAĞI MASADA

ABD'nin IŞİD'e karşı başlatmayı planladığı hava saldırısında kullanılıp kullanılmayacağı tartışma konusu olan Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nün durumu Kerry'nin bugünkü Ankara ziyaretinde netleşmiş olacak.

ABD Hava Kuvvetleri 39'uncu Kanat Komutanlığı'nın konuşlu bulunduğu kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki İncirlik Hava Üssü konusunda son açıklamayı ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza'nın Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptı. Espinoza'nın, operasyonda kullanılmayacağını açıklamasına karşın İncirlik Üssü'nün insani yardım veya lojistik olarak kullanılabilmesine ilişkin detaylar ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ankara ziyaretinde netleşmiş olacak.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüştü. Görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kerry'i Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu üçüncü toplantımız olacak. Bir çok konu var gündemimizde. Ortadoğu özellikle Suriye ve Irak'ta olanlar ve başka konuları da ele alacağız. İkili görüşmeler yapacağız. Barış süreci, Ermenistan, Kıbrıs ve Ukrayna konularını masaya yatıracağız" dedi.



"SADECE NATO MÜTTEFİKİ DEĞİLİZ NATO İÇERİSİNDE BİZ ÖNEMLİ ORTAKLARIZ"

Kery, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu, Türkiye ile sadece NATO müttefiki olmadıklarını belirterek, "Mevlüt Beyle burada görüşmek de benim için çok önemli. Birbirimizi çok kısa bir sürede tanıma fırsatı bulduk. Ama çok derinlemesine görüşmeler yaptık. Türkiye ve ABD'yi ilgilendiren konularda. NATO içerisinde biz önemli ortaklarız. Ama bununla sınırlı değil. Libya'dan Mali'ye, Ortadoğu'ya kadar olan konular hepimizi ilgilendiriyor. Konuşacak çok şeyimiz var. Son bir buçuk sene içerisinde ben en yakın ilişkilerimden bir tanesini sayın Ahmet Davutoğlu ile kurmuştum. Şimdi kendileri Başbakan oldu. Davutoğlu ile çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendileri ile çok sık ve yakın görüşüyorduk. Şu ana kadar da sayın Çavuşoğlu ile olan ilişkilimize baktığınızda çok sık görüşüyoruz" diye konuştu.

"DOSTUM ERDOĞAN İLE DE YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Kery, "Terörle mücadele forumunun da ortak başkanıyız. Sayın Başbakan ve dostum Erdoğan ile de yapacağımız görüşmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN KARARINA KERRY'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle mücadele kapsamında Suudi Arabistan'da düzenlenen zirveyi ve Türkiye'nin sonuç bildirgesini imzalamamasını BBC'ye değerlendirdi.

John Kerry, Türkiye'nin üstesinden gelmesi gereken hassas sorunları olduğunu söyledi.

"ANKARA IŞİD'E KARŞI YANIMIZDA"

Kerry bununla birlikte IŞİD'e karşı verdikleri mücadelede Ankara'nın yanlarında olduğunu belirtti.

İsmini İslam Devleti olarak değiştiren IŞİD Irak'ta üç ay önce Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basarak Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 49 personeli rehin almıştı.

Aralarında Suudi Arabistan'ın da yer aldığı 10 Arap ülkesi, dün IŞİD'e karşı mücadele planı kapsamında ABD'yle birlikte hareket edeceklerini duyurmuştu.

Türkiye'nin imzalamadığı bildirgede "Katılımcı ülkeler, uygun görülmesi halinde, IŞİD'e karşı bir askeri harekâta farklı şekillerde katılma konusunda uzlaştı" ifadesi yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

John Kerry Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (27)

kiziroğlu:

biz 30 yıldır pkk dan neler çektik. kimse terörü bitirmek için türkiyeye yardım etmedi.

48
10
yanıtYanıtla
Salih:

kurukafa ve kemik tarikatı iş başında işid israilin güvenliğini tehtit etmeseydi amerika yine bu kadar telaşlanırmıydı merak ediyorum

44
1
yanıtYanıtla
hamsi kafali:

dingil kerry allah boy vermis akil vermemis sirik

40
2
yanıtYanıtla
Doğruya Doğru:

Türkiye Amerika ve Müttefiklerinin ürettikleri işite karşı operasyona karışmamalıdır. Ancak bu kararına karşı işitle veya pkk ile yapılabilecek tahrik saldırılara karşı yüksek tedbir almalıdır.

30
0
yanıtYanıtla
işine gelmedi dimi:

bu adam buraya boşa gelmez !! acaba ne emir geldi bizimkilere. .

8
21
yanıtYanıtla
uğur yalçın:

NEYMİŞ DE TÜRKİYE ABD PLANINA DESTEK VERMEYECEKMİŞŞ, , GEÇİN BU HİKAYELERİ. . . BAŞIMIZDAKİLER ABD NİN ÇOCUKLARI ŞU AN BELKİDE TÜRKİYE HERKESTEN ÖNCE BAŞLADI İŞİDLE SAVAŞA, , TABİİİ TÜRK MİLLETİ BUNU DA YUTAR, , YUTARIZ BİZ. ?????

1
24
yanıtYanıtla
İttihadı İslam:

Işid''in hastalığı fikren yanlış bir şeye inanması. Bu yanlış düşüncelerini değiştirmek için uğraşmak varken bombalamak Kuran''a uygun olmaz

22
2
yanıtYanıtla
cemil bayık:

BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN DAHA TARİHİNDE SİVİL ANAYASA HİÇ OLMAMIŞ. . 12 Eylül işkenceleri, idamları, sürgünleri, bizi üzdü, ama hepsi geçiciydi. Kalıcı olan insanların kırılan iradesiydi, halen zararını çekiyoruz. İRADESİZ BİR İNSAN NASIL KARAKTER EROZYONUNA UĞRUYORSA, İRADESİZ BİR TOPLUMDA ADALETİ İNŞAA EDEMEZ. . HALA 12 EYLÜL ASKERİ ANAYASASI İLE YÖNETİLİYORUZ.

3
19
yanıtYanıtla
sultanım aydemir:

şu alimizebak yaaaa yahudilerle işmiligi yapılıyorrrr. . . . . zavallı müslümanlara zavallı yandaş r t e olanlara menfatcılar. . . münafıklar agızdan müslüman kalpdende patıyla işbirligi yapıyorlar. . . . . gidişat iyi degil. . . .

2
19
yanıtYanıtla
telsiz muzo:

he yav, senelik raporu almaga geldi ve yerinde tespit edecek acaba hersey BOP cercevesinde yürüyormu, yani ta§aronlarini tefti§e geldi, masal anlatmayin. . . . . .

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title