Haberler

ABD: IŞİD'e Karşı Savaşanlara Sırtımızı Dönemezdik

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Suriye'deki Kürtlere silah dağıtımı yapılmasının ABD politikasında değişiklik anlamına gelmediğini Türkiye'ye anlattık." dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Kobani'de IŞİD'le savaşan Kürt gruplara ilk kez "havadan silah, mühimmat ve tıbbi yardım ulaştırıldığını" açıkladı. ABD ordusu, Kobani'ye yardımı C-130 kargo uçaklarıyla yaptı. Amerikan ordusu, bu yardımları önümüzdeki günlerde de sürdürmeyi planlanladığını açıkladı.

"IŞİD'E KARŞI SAVAŞANLARA SIRTIMIZI DÖNEMEZDİK"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Türk yetkililerle konuştuk. Ben ve Başkan, bu adımın ABD'nin politikasında bir değişiklik anlamına gelmeyeceğini çok net bir şekilde belirttik. Bu krize anlık bir müdahaleydi" dedi. John Kerry, "IŞİD'e karşı savaşanlara sırtımızı dönemezdik" şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK ile yakın bağları bulunan YPG güçlerine yardım için Türkiye'nin Kobani'ye koridor açması talep edilmişti. Ancak Türkiye bu talebi reddetmişti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi de, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Kobani'deki Kürt güçlere silah yardımı yapmak istediklerini ancak Türkiye'nin koridor açmaması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini duyurmuştu.



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

John Kerry Türkiye Suriye Kobani Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

TEKOŞİN:

Eeee Türkiye siz artık Kürtlerden korkun sakın biz Osmanlı torunu felan demeyin. Önce ABD nin başınıza taktığı o çuvalı çıkarın ve gerçekleri görün. Yoksa ahkam kesmeyin. Sözde soydaşınız olan Türkmenler öldürülürken ne yaptınız 20 kişi olup 2 Kürde saldırdınız. Ama koşullar aynı oluyor. . .

11
12
yanıtYanıtla
YENİ KUVEYT. KÜRT DEVLETİ.:

HİKAYE. NİYET BELLİ. KÜRT DEVLETİ KURMAK PETROLLERİ GÜVENCE ALTINA ALMAK.

15
4
yanıtYanıtla
şiyar çetin:

ypgye destek verilmeli özgür kalmalidir

11
6
yanıtYanıtla
mustafa yılmaz:

Kürt kardeşlerimiz, elektrik parası vermez, su parası vermez, kırar döker, vergi vermez, işi önce o alır, ücretin en iyisini ister, şimdide silah veriyoruz, eee birde canımızı verelimde olsun bitsin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10
6
yanıtYanıtla
VEKİL:

EVET POLİTİKA DEĞİŞMEDİ, YEMİNİ SUYUNU VERELİM TÜRKİYE''NİN BAŞINA BELA OLMAYA DEVAM ETSİNLER. . . SİZEDE SIRA GELECEK ABD, BU ATEŞ BİR GÜN SİZİ DE YAKACAK. . . NİCE 11 EYLÜLLERE. . .

9
6
yanıtYanıtla
baybars:

AKP gibi iktidarın olacağına, PKK gibi terör örgütün olsun

11
4
yanıtYanıtla
zaza:

yani degisiklik olsa neolacak nedir bu kurtlere karsi bi kinci tutumunuz bunuda unutmayin o eski kurtler geride kaldi artik guclu vede doannimli kurtler var karsinizda biz turklerle hep baristan bahs ettik kardesiz dedik ama bi yere kadar kimse bunlari zorlamaya kalkmasin valah kurtlerin kaybedecek hic bir seyi yoktur kisacasi bizim rahat edemeyecegimiz yerde kimse rahat edemez bu boyle biline

8
6
yanıtYanıtla
ivan:

AMERIKA VE ISRAIL KARDESLIGINI GOSTERMISTIR . KURTLER GELECEGE AMERIKA VE ISRAILLE BERABER YURUYECEK . BEN BIR KURT OLARAK IYIKIDE AMERIKA VAR IYIKIDE ISRAIL VAR DIYORUM .

3
11
yanıtYanıtla
Mechul:

BİZ BİLİYOYURUZ DEĞİŞMEDİĞİNİ ŞEREFSİZLİĞİNİZ ORTADA NE HALKA NE HÜKÜMETE ANLATAMIYOZ

8
5
yanıtYanıtla
İRFAN:

AMERİKANIN ÖZGÜRLEŞTİRDİĞİ ÜLKELERİ GÖDÜK ŞİMDİ GEÇMİŞLERİNİ MUMLA ARIYORLAR. PKK VE ONUN GÜDÜMÜNDEKİLERDE SEVİNEREK VE MEST OLMUŞ BİR ŞEKİLDE AMERİKANIN KUCAĞINA OTURMAYA ÇALIŞIYORLAR. İYİ ORGAZMLAR

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title