Haberler

ABD'den Vizesi İptal Edilen Suriyelinin Yardım Kuruluşuna Övgü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, geçen hafta vizesi iptal edildiği için ABD'ye alınmayan Suriyelinin başkanlık ettiği Suriye Sivil Savunma Biriminden övgüyle bahsettiToner, günlük basın toplantısında Suriye Sivil Savunma Biriminin yaptığı insani yardım faaliyetleri hakkında konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, geçen hafta vizesi iptal edildiği için ABD'ye alınmayan Suriyelinin başkanlık ettiği Suriye Sivil Savunma Biriminden övgüyle bahsetti

Toner, günlük basın toplantısında Suriye Sivil Savunma Biriminin yaptığı insani yardım faaliyetleri hakkında konuştu.

Toner'in ABD'nin geçen hafta birimin başkanı Raed Salih'i içeri almamasına rağmen, Suriye'de yaptıkları çalışmalardan övgüyle bahsetmesi dikkat çekti. Toner, "Ön cephelerde aciliyet gerektiren pozisyonlarda bulunarak 40 binden fazla insanın hayatını kurtardılar, Esed rejimi ve müttefiklerinin yaptığı acımasız saldırılar sonrasında arama kurtarma çalışmaları yaptılar. ABD bu grubu ve onların Suriye halkı için yaptıkları yardım çabalarını desteklemeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Bu açıklamalara karşılık Toner'e, "Geçen hafta bu grubun başkanının vizesini iptal edip, geldiği ülkeye geri yolladınız, söylediklerinizle yaptıklarınız çelişiyor, bilmediğimiz ne var?" şeklinde bir soru yöneltildi.

Buna karşılık Toner, herhangi bir kişinin vize konusu hakkında detay paylaşamayacaklarını belirtti.

Bu yılın sonuna kadar vizesi devam etmesine rağmen Salih'in ABD'ye alınmadan geri gönderilmesini ise Toner, "Bir kişi hakkında eğer elimize güvenlikle alakalı bir bilgi geçerse gerekli adımları atarız. Fakat doğrudan bu konu hakkında konuşamam" ifadesini kullandı.

Merkezi Washington'da bulunan sivil toplum kuruluşu Interaction tarafından verilecek ödülü almak için İstanbul'dan ABD'nin başkentine geçen hafta gelen Salih, havaalanından geri gönderilmişti.

Pasaport kontrolü yapan polis Salih'e, "Geldiğin yere geri dön" dediği kaydedilmişti.

Salih'in vizesinin 2016 yılının sonuna kadar devam ettiği ve buna ilave olarak da ABD Uluslararası Kalkınma Yardımları Ajansı (USAID) tarafından kendisine yolculuğu için mektup verildiği ifade edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title