Haberler

ABD'den Filistin İçin 52 Milyon Dolar Yardım

Güncelleme:

ABD, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağış yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağış yaptığı belirtildi.

GAZZE İÇİN 52 MİLYON DOLAR

UNRWA tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, ABD'nin UNRWA'nın Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağışta bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bu bağış UNRWA'ya Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde zarar gören Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha büyük bir özgürlük verecek ve etkinlik sağlayacak." ifadesine yer verildi.

Bu yardımın mültecilerin yardım ihtiyacının hızla arttığı kritik bir dönemde geldiği kaydedilen açıklamada, ABD'nin 2016 yılında Gazze ve Batı Şeria için yaptığı yardımın 95 milyon dolara ulaştığı bilgisi verildi.

"BAĞIŞLAR YETERLİ DEĞİL"

Açıklamada ayrıca, UNRWA'nın Filistinli sığınmacıların asgari ihtiyaçlarının karşılanması için 403 milyon dolara ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ürdün'de 2,1 milyon, Gazze Şeridi'nde 1,3 milyon, Batı Şeria'da 914 bin, Suriye'de 500 bin, Lübnan'da 447 bin Filistinli mülteci bulunuyor.

UNRWA, donör ülkelerden gelen bağışların, mültecilerin artan ihtiyaçları karşısında yeterli olmadığını belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Batı Şeria Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500

Yorumlar (17)

Sener Koruturk:

Obamba benim USA''ya verdigim vergilerden terorist Filistnlilere yadrdim yapiyorsa haram olsun. Oyum Donald Trump''a!!!

10
67
yanıtYanıtla
DICLENIN OGLU:

O DA ISMINE BAKAR, SENI ADAMDA SAYAR VE ÜLKESINDEN KOVAR ISRAILE YERLESIRSIN. BIZI TA AMERIKAYA GELME ZAHMETINDEN KURTARMIS OLURSUN. AGACINI SIMDIDEN HAZIRLA KI ARKASINA SAKLANACAGIN KADAR BÜYÜMÜS OLSUN.

yanıt55
yanıt1
DICLENIN OGLU:

DONALD KOVACAK SALAK OKUDUGUNU ANLADA ÖYLE YAZ.

yanıt1
yanıt0
as:

arkadaş niye sevmiyorsunuz filistinlileri biz de bilelim

yanıt5
yanıt0
OF AMAN:

filistinde kim oluyormuş, biz israilin dostuyuz

2
14
yanıtYanıtla
Gazzovic:

Kesenin ağzını açmış ne demek. . biz onun tam 100 katı olan 5 Milyar doları imf ye borc verdik. .

13
2
yanıtYanıtla
as:

imf ye para verdik hikaye oy siyaseti tabi yutana paran cok madem emeklı maaşları niye halen düzelmiyor kılıcdaroglu olmasa daha askeri ücretli bü gün 1050 tl alıyor olacaktı

yanıt1
yanıt0
the tatar:

ısraılede bomba hedaye etmıs

9
1
yanıtYanıtla
halirsinasyonn:

ne oluyor arkadsalar bu gün islam düsmanı dedğimiz insanlar müslümanlara yardım ediyor bizmkilerde islam düsmanı israil rusyayala masaya outuyorrr birisi bana anltsınnn

2
4
yanıtYanıtla
cuvucu:

İsraille normalleşme rusya ile barış netanyahunun rusyaya gitmeleri anlaşmadan önce erdoğan ve hükümeti ve türkiyeyi iyi bir tuzağa çekecek bunlar.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title