Haberler

ABD'den Türkiye'ye El Bab İhaneti! Verilen Hedefleri Vurmuyorlar

Güncelleme:

El Bab operasyonunda Türkiye'nin koordinatlarını verdiği DAEŞ hedeflerine, ABD'nin ya hiç hava harekatı yapmadığı ya da çok sınırlı harekat gerçekleştirdiği anlaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü DAEŞ ve bölücü terör örgütü PKK'nın yarattığı tehdidi ortadan kaldırmak, hudut güvenliğimizi artırmak, koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlattığı "Fırat Kalkanı Harekâtı" devam ediyor. Ancak başta ABD olmak üzere koalisyon gücü devletlerin Türkiye'yi yalnız bıraktığı ortaya çıktı. Türkiye'nin koordinatlarını verdiği DAEŞ hedeflerine, ABD'nin ya hiç hava harekatı yapmadığı ya da çok sınırlı harekat gerçekleştirdiği anlaşıldı.

20 KİLOMETREYİ GEÇMESİNİ İSTEMİYORLAR

ABD'nin Türkiye'ye destek olmadığı gibi PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye önemli ölçüde silah, mühimmat desteğinde bulunmasının yarattığı rahatsızlık da giderek artıyor. Türk askerinin sınırın 20 kilometre derinliğinin ötesine geçmesini istemeyen ABD'nin, istihbarat desteğinde de bulunmadığı bildirildi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ RAHATSIZ ETTİ

Erdoğan'ın El Bab'dan sonra Rakka'ya, Menbiç'e gidileceğini açıklaması ve YPG ile ilgili sözleri ABD'yi rahatsız etti.

RUSYA İSTİHBARATI PAYLAŞIYOR

Türk askerinin, El Bab'da vurulması gereken hedefleri belirlediğini, koalisyon hava güçleri tarafından vurulması için ilgili birimlere rapor verildiğini belirten bir yetkili yaşananları şöyle anlattı:

"Verdiğimiz hedefler konusunda ABD işi ağırdan alıyor. Niçin vurmadıkları sorulduğunda değişik gerekçeler öne sürüyorlar. Yani TSK'yı orada iyice yalnızlaştırmak ve El Bab'da uzun süre kalmamızı sağlamlak için hiçbir destek vermiyorlar. Geçen hafta içinde El Bab'a yönelik 4 hava taarruzu bilgisini de büyük bir coşkuyla duyurdular. Oysa aynı gün Rakka'ya 20 hava taarruzunda bulunmuşlardı. El Bab'a hava harekatını bir lütufmuş gibi sundular."

İSTİHBARATI DA GİZLİYORLAR

ABD'nin DAEŞ hedeflerini vurmadığı gibi, örgütle ilgili elde ettiği istihbaratları Türk askerinden gizlediğini de söyleyen yetkili, "Yani istihbarat akışı yok. Oysa Türkiye elde ettiği her bilgiyi koalisyona aktarıyor. İstihbarat yönünden de yalnız bırakılıyoruz. Rusya ile istihbarat paylaşımı, bilgi akışı ABD'den daha fazla" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title