Haberler

ABD'den "Türkiye-ABD İttifakı Çatırdıyor" Haberine Yalanlama

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, "Türkiye-ABD ittifakının çatırdadığını' öne süren haberle ilgili, "Her okuduğunuza inanmayın." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Washington Post gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan, "Türkiye-ABD ittifakının çatırdadığını" öne süren haberle ilgili olarak, "Her okuduğunuza inanmayın çünkü Türkiye sadece önemli bir NATO müttefiki olmakla kalmıyor, aynı zamanda IŞİD'i zayıflatma ve bertaraf etme çabalarında bir ortak. Türkiye ile bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz" dedi.

"İKİ ÜLKE ARASINDA CİDDİ SORUNLAR MI VAR?"

Psaki, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, "Washington Post gazetesinde Türkiye ve ABD ittifakının çatırdadığı, iki ülke arasında ciddi sorunlar bulunduğu yönünde bir haber var. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

"HER OKUDUĞUNUZA İNANMAYIN"

Sözcü Psaki, şunları kaydetti:

"Öncelikle şunu söyleyeyim: Her okuduğunuza inanmayın çünkü Türkiye sadece önemli bir NATO müttefiki olmakla kalmıyor, aynı zamanda IŞİD'i zayıflatma ve bertaraf etme çabalarında bir ortak. Peşmerge güçlerinin IŞİD'i geri püskürtmeye yardımcı olmak için Kobani'ye geçişiyle ilgili gelişmelerin farkındasınız ve eminim haberini yapıyorsunuz. Atabilecekleri ilave adımlar hakkında Türkiye ile aktif diyalog içerisinde olmaya devam ediyoruz.

Bildiğiniz gibi Türkiye ile bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz. Dolayısıyla bunun (Washington Post'un haberinin) hiçbir şekilde bu binanın (ABD Dışişleri Bakanlığının) görüşü ya da deneyimi olduğunu düşünmüyorum."

"60 YILLIK İTTİFAK SINANIYOR"

Washington Post gazetesinin "ABD, Türkiye ile uzun süreli ittifakının çatırdadığını görüyor" başlıklı haberinde, "Suriye krizinin giderek kırılgan hale gelen diplomatik ilişkideki fay hatlarını gözler önüne serdiği, Türkiye ile ABD arasında Suriye konusunda giderek daha hasmane hale bürünen görüş ayrılıklarının 60 yıllık ittifakın dayanıklılığını sınadığı, bazılarının iki ülkenin hala müttefik olup olmadığını sorgulamaya başladığı" öne sürülüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (29)

Arjen:

tayyip abdye gider yapmakla hayatının hatasını yaptı. . . artık ortadoğuda türklere yer yok. hazırlık yapın orta asyaya göç zamanı geldi yine:)))

9
12
yanıtYanıtla
tuşratta:

arablar arabistana türkolar moğolistana. bu topraklar hitit mitanni med soyu kürtler bu toprakların mezobotanyanın gerçek sahibidir

6
14
yanıtYanıtla
Türkiye Aslanlari:

Türkiye Vatanimiz Dünyada Var Sanimiz, Bir Karis Topragina Kurban Olsun Canimiz. . Varsa Erkek Alsin Görelim uLan. . . Havlamakla Olmaz O isler. .

18
1
yanıtYanıtla
oguz silvia:

ırakta petrollere konmak için dünyanın insanını öldüren amerika

15
0
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

akpnin ipini çekmişler gibi!. hadi hayırlısı.

8
5
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Türkiyeye güven verdiler ilk büyük ortadoğu operasyonlarına soktular operasyonlar sürecinde sattılar olayların içinde bıraktılar. Suriye ile tutuşturmaya kalktılar Türkiye yönetimi buna yanaşmayınca yönetimi iktidar düşürmeye ve iktidarı ele geçirmeye kalktılar. Buda yetmedi işiti bahane ederekTürkiyeyi tekrar suriyeye ve ortadoğuya sokmaya kalktılar. Türkiye buna yanaşmayınca bunu baskılarla sağlamaya çalıştılar. Hala daha çalışıyorlar. Bu tek taraflı kurucu kullanıcı satıcı anlayış karşsın da Türkiye ile ilişkiler hala neden çatırdamasın. Türkiye Amerikanın bu davranışları karşsında tavır koymakla tedbirli olmakla çok haklıdır.

10
1
yanıtYanıtla
möööö:

ABD İSRAİL RUSYA CİN HEPSİNE GİDER SIKINTI YOK BIZ TÜRKLER UYGULAMASIZ MÜSLUMANLAR İŞ BAŞA GELDIMI IMAN GÜCÜ KONUŞUR SIKINTI YOK BIZIN SARHOŞUMUZ BILE ALLAH BAGRIYO BIZI BILEN BILIR BILMIYENDE ÖGRENIR

9
2
yanıtYanıtla
ABD''de kürtlerden çok korkuyorlar.:

Amerikadaki sistem para, menfaat, sömürü. . Yoksa Amerikaya dost diye birşey yoktur. Orada ABD''de dahi dostluklar yoktur. Bugün İsrail''e dahi neden babalık yapar, 45 yıl once gemısını batıran ısraile dahı neden safa yatmıstır, Yahudi lobılerının ABD''de seçime ve ekonomıye etkısı yuzunden. Ama ben 2 kez ABD''ye gittim, Sanki Türkleri çok seviyorlar gibi geldi bana , bulunduğum yerde bir tek Türkleri kendilerinden ayırmadan tüm tesislere soktular. Beraber bulundugumuz ulkelere aynı muameleyı yapmadılar. Birde şeyi sordular: Kurtlerı. . . Yahu bunlar nasıl Turk , bunlar mağara cinsiniz mi diye soruyorlar. Özellikle çocukları kürtlerden ısıracak diye çok korkuyorlar.

4
7
yanıtYanıtla
TÜRK:

Lafa değil icrata bakarım. . . boş boş konuşmuşsun

yanıt0
yanıt0
KOKO:

ABD TÜRKİYENİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR PKK İLE EL ALTINDAN GÖRÜŞÜP TEZGAH HAZIRLIYORLAR AMA BOŞUNA BU ÜLKE HALKI DÜNYAYI SİZE DAR EDECEK AZ KALDI

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title