Haberler

ABD'den Sonra En Fazla Yardım Yapan Ülke, Türkiye"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "2016 Dünya İnsani Yardım Raporu'na göre, 2015'te dünyada ABD'den sonra en fazla yardım yapan ülke Türkiye. Dünyada yapılan her 10 TL'lik yardımın 1 TL'si ülkemiz, milletiyle birlikte yapıyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "2016 Dünya İnsani Yardım Raporu'na göre, 2015'te dünyada ABD'den sonra en fazla yardım yapan ülke Türkiye. Dünyada yapılan her 10 TL'lik yardımın 1 TL'si ülkemiz, milletiyle birlikte yapıyor. Türk Kızılayı da burada önemli bir rol oynuyor." dedi.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) ile Türk Kızılayı'nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen, 'Bir çift ayakkabı da sizden, hedef 100 bin çift' kampanyasının plaket takdimi ve töreni, 57. AYMOD Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı kapsamında düzenlenen kokteylde gerçekleştirildi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy'un katıldığı ödül töreninde, yardım kampanyasına destek veren sektör temsilcilerine plaketleri verildi

"Üretmeden ayakta kalmak çok zor"

Burada konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, üretimin Türk ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Yardım kampanyasını başlatanlara ve kampanyaya katılanlara teşekkür eden Muş, şöyle konuştu:

"2016 Dünya İnsani Yardım Raporu'na göre, 2015'te dünyada ABD'den sonra en fazla yardım yapan ülke Türkiye. Dünyada yapılan her 10 TL'lik yardımın 1 TL'si ülkemiz, milletiyle birlikte yapıyor. Türk Kızılayı da burada önemli bir rol oynuyor. Şirketlerimizin her zaman güçlü olmasını isteriz. Ayakkabı sektörü 2016'da 708 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş, 2017 için de 1 milyar dolar hedefi koymuş. Bu miktarlar ne kadar büyürse şirketlerimiz de o kadar büyür. Üretimi daha fazla yapmak için çalışacağız. Üretmeden hayatta kalmak ve dünya ile rekabet etmek çok zor. Ayakkabı sektörünün 2017 yılı için koyduğu 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağını düşünüyorum."

"İhracat hedefimiz 1 milyar dolar"

Ayakkabı sektörünün 2016'da 708 milyon dolar ihracat yaptığına dikkati çeken TASD Başkanı Süleyman Gürsoy ise "Ayakkabı sektörü daha fazla ihracat, yeni pazarlar keşfetmek için var gücüyle çalışıyor. 2016'da 708 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik, bu yıl hedefimiz 1 milyar dolar." dedi.

Gürsoy, şöyle konuştu:

"AYMOD, Türk ayakkabı sektörünün yurt dışına bakan yüzü. Fuarımızda, markalarımızı yurt dışından gelen yabancı ve yerli ziyaretçilerimizle buluşturduk. Dernek olarak en büyük hedefimiz; daha fazla üretim, daha fazla özgün tasarım ve daha fazla ihracat. Daha fazla ihracat için pazar çeşitliliğimizi geliştirmemiz şart. 500 yabancı misafirimizin uçak ve konaklama maliyetlerini karşılayarak sektörümüze ve fuarımıza katkıda bulunan CNR yönetimine, İDMİB'e, İTO'ya ve dernek üyelerimize teşekkürlerimi sunarım. Kısa süre önce Türk Kızılayı ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyası ile ülkemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Her şeyden önce 'insan' diyoruz."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de ayakkabı sektörünün yakaladığı ivmeye dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yanı başımızda milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Bu da yetmezmiş gibi insanlar kimyasal silahla öldürülüyor. Suriye'de 6 yılı aşkın süredir iç savaş nedeniyle insanlar hayatlarını kaybediyor. İhracatçılar olarak çevremizdeki ülkelerin barış içerisinde olmasını diliyoruz. Hükümetimizin, ihracata vermiş olduğu destekler bizim için çok değerli. Katma değeri arttırmak için inovasyon ve Ar-Ge şart. Sayın Cumhurbaşkanımız, geçtiğimiz ay istihdam desteği kampanyası başlattı. Biz de TİM olarak bu konunun destekçisiyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Mehmet Muş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title