Haberler

Türkiye, ABD'den IŞİD İçin 'Cehennem Ateşi' İsteyecek

Güncelleme:

IŞİD'in attığı roketler Kilis'te can kayıplarına ve paniğe neden oldu. Türkiye, panik ortamına son vermek için ABD'den 'cehennem füzesi" taşıyan İHA'ları kullanmasını isteyecek.

IŞİD'li teröristlerin roketleri araçlara monteli Katyuşa'larla atması üzerine hükümet, ABD'nin İncirlik'te konuşlandırdığı 'Cehennem ateşi' füzesi yüklü insansız hava araçlarını daha etkin kullanmasını isteyecek.

CEHENNEM FÜZESİ ATEŞLENECEK

Hükümet, Kilis'e yönelik roketli saldırıların bitmesi için stratejisini belirledi. Buna göre ABD'nin İncirlik'te konuşlandırdığı 'hellfire' (Cehennem ateşi) füzesi yüklü insansız hava araçları predatörlerin daha etkin kullanılması istendi. ABD'den predatörlerin yanı sıra Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemlerinin (HIMARS) Türkiye- Suriye sınır bölgesine konuşlandırılması da talep edildi. Taarruzla sıkıştırılacak IŞİD grupları güneye doğru püskürtülecek ve Kilis'in bataryaların menzilinden çıkması sağlanacak.

TSK TÜM TEDBİRLERİ ALDI

TSK'nın karadan bütün tedbirleri aldığı, havadan da İHA'larla IŞİD'i takip ettiği vurgulanırken, IŞİD hedeflerinin mobil olması nedeniyle istenen etkide sonuç alınamadığına dikkat çekildi.

Bunun üzerine TSK'nın topçu atışlarıyla ve İHA uçuşlarıyla yetinmeyen Ankara, İncirlik'teki ABD'li komutanlarla iki adet Hellfire füzesi taşıyan predatörlerin daha fazla kullanılmasını talep etti.

İNCİRLİK'TE 4 PREDATÖR

ABD'nin İncirlik'te 4 adet predatör, 12 adet de A-10 bombardıman uçağı olduğu öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı da ABD Dışişleri Bakanlığı ile diyaloğu artırarak Kilis konusundaki hassasiyetin artırılmasını istedi. ABD'nin silahlı İHA'larının seyrek de olsa IŞİD hedeflerini vurduğu ama bunun yeterli olmadığı ifade edildi.

Kilis, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesinde de görüşüldü. Toplantıda şu strateji belirlendi:

- IŞİD füze ve roket bataryalarının vurulması konusunda ABD'nin silahlı hava gücü daha etkin kullanılmalı. Bu yönde temaslar artacak.

- TSK'nın sahip olduğu, obüs, roket sistemlerinin yetersiz kaldığı noktalar, ABD'nin sağlayacağı HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) ile takviye edilecek.

- NATO üyesi ülkelerinin hava ve denizde kullanılabilen erken uyarı ve izleme sistemlerinin bölgede daha aktif olması için girişimde bulunuldu.

- IŞİD üyesi terörist grupların Kilis'in güneyinden süpürülmesi için bir kara operasyonu düşünülmüyor. Ancak Türkiye'nin Suriyeli muhalif gruplardan seçerek özel eğittiği grupların taarruza geçmesi için düğmeye basılacak.

- Kilis'i vuran füze bataryalarının tamamen tahrip edilmesi, bu başarılamıyorsa bile Kilis menzilden çıkacak şekilde bölgeden uzaklaşmalarının sağlanmasına çalışılacak.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İncirlik Türkiye Suriye Kilis Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

toby:

hain terörist kırolara da o füzeler kullanılsın

13
11
yanıtYanıtla
çiftçi:

Eee, işid de müsliman, biz de, nasıl bu iş olacak? Din kardeşlerimizi mi bombalacağiz?

16
7
yanıtYanıtla
Serdar:

akp''nin şizofrenliği bu

yanıt1
yanıt1
Rusya:

koyunların kafası karıştı Tayyip bir açıklama yapsın

yanıt1
yanıt1
Rusya:

bize para ödeyin, eşek seviciler biz sorunu hallederiz

16
7
yanıtYanıtla
Yetkin:

doğru soyliyor TC askeri mahaş almaktan ayrıcalıklardan yararlanmaktan başka işe yaramıyor

yanıt1
yanıt1
FERİT:

AKP ÜLKEMİZ ORTADOGU BATAKLIĞINA CEVİRİNCEYE KADAR ELİNDEN GELENİ YAPTI. AKP GÜVENİLMEZ BİR PARTİ OLDU

14
8
yanıtYanıtla
Oz:

Zaten güvenilmezdi! Yeni olan bir şey değil.

yanıt7
yanıt3
vicdan:

abdciğim şurdaki işidliler bize karışıyor şuraya bi cehennem bombosı atar mısın :))))

10
11
yanıtYanıtla
Beko:

Bu hangi dil ? Nece konuşuyorsun merak ettim?

yanıt2
yanıt2
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title