Haberler

ABD'den Irak İçin 'Kara Birliği' Sinyali

Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Obama yönetiminin "Masada yok" demesine rağmen, IŞİD'e karşı kara birliği seçeneğinin ipuçlarını verdi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'den IŞİD'e karşı mücadelede kara birliği sinyali geldi. Musul'u geri almak için Irak'a başka biçimde bir yardımın seçenek dışı olmadığını belirten Dempsey, Obama yönetiminin "Masada yok" demesine rağmen IŞİD'e karşı karar birliği seçeneğinin ipuçlarını verdi.

"OBAMA YÖNETİMİNİN MASASINDA YOK"

Amerikan ABC televizyonuna konuşan Dempsey, "IŞİD'e karşı sahada Amerikan askeri olsa daha etkin olmaz mıyız" sorusu üzerine, "Bu soruya evet cevabı vereceğim durumlar olacaktır. Ancak şu ana kadar rastlamadım. IŞİD'e karşı kara birliği seçeneği, Obama yönetiminin masasında yok" yanıtını verdi.

Musul'u geri almak için IŞİD ve Esad ile mücadelenin gerekli olduğunu vurgulayan Dempsey konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Musul örneğini vermek istiyorum. Gelecekte kara harekatında büyük ihtimalle belirleyici bir savaş olacak. Irak ordusu dönmeye hazır olduğunda içgüdüm bana bunun başka türden bir danışmanlık ve yardım gerektirdiğini söylüyor. Bu savaşın karmaşıklığından ötürü ABD'nin Suriye politikasında bir diğer eksen Suriye lideri Esad'la mücadele. Obama yönetiminin Suriye'deki hava operasyonunda önceliği Esad değil; IŞİD. ABD, Esad ile ılımlı muhalifleri eğiterek savaşma taraftarı. Ancak, şahin kanada göre IŞİD'le beraber Esad güçleri de hedef alınmalı."

"IŞİD VE ESAD İLE BERABER MÜCADELE ETMEK LAZIM"

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren Cumhuriyetçi kanattan Senatör McCain ise CNN'e verdiği roportaj'da, Esad ile mücadele vurgusu yaptı. McCain, "Türkler'in talep ettiği gibi Suriye'de tampon bölge kurulmalı, uçuşa yasak bölge ilan edilmeli. Özgür Suriye ordusunu Beşar Esad'ın varil bombalarına teslim etmek ahlak dışı. Bu arada IŞİD'i bombalarken boşluğu Esad dolduruyor. ÖSO'ya karşı saldırılarını sıklaştırdı. IŞİD ve Esad ile beraber mücadele etmek lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Martin Dempsey Barack Obama Beşşar Esed Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500

Yorumlar (6)

müslüman kürt:

geçen hafta diyarbakırda kurban eti dağıtırken sakallı olduğu için bir vatandaşın kafasını taşla ezip sonrada cesedini yakan PKK lılar IŞID dan daha mı az barbar. . .

12
11
yanıtYanıtla
işid=pkk:

onlar işidi barbar diolar ama bu bilinsinki miletin malına canına el uzatan ve çocuk denilecek yaşta çocuğun hem 4 kattan atıyosunuz hem başını taşla eziyosunuz hemde yakıyosunuz eğer Allahtan korkuyosunuzsa bunu hangi müslüman hangi vacdan sahibi yapar bir kendinizi yoklayın işid=pkk farkınız yok onlar ern azından kafa kesiyor işkence yapmıyor

yanıt0
yanıt0
KARAGOZLU CINGENE:

BOP NI DESTEKLEYEN VE ES BASKAN OLAN ERDOGAN VEDE MECLISTEKI TORERISTLER CEPHEYE, HICKIMSE TURK ASKERINI AMERIKA ISTER DIYE SAVASA YOLLAYAMAZ, GIDIP DE OLECEK HERKESTEN SORUMLU OLUR VEDE YUCE DIVANDA IDAMLA YARGILANMALI

0
0
yanıtYanıtla
Enine Boyuna:

Şu Mega Mikroplara bak ya. Ortadoğuda sömürge düzeni kuruyorlar bunada Türkiyeyi hizmetkar yapmak istiyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
kıliç:

işn dogrusu o nato gücü türkiyede iççerdekara harekatı esdde gider,

0
0
yanıtYanıtla
ali veli konya:

esadin varil bombalariymis sizin esadtan farkiniz ne hicbir hava savunma gucu olmayan muslumanlara hergun ucaklarla daha tehlikeli bombalar atiyonuz yoksa ayn el arap coktan fethedilmisti.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title