Haberler

    ABD'den 'Basın Özgürlüğü' Açıklaması: Türkiye'de Gördüğümüz Eğilim İyi Değil

    Kırby, "Bu konuda daha önce de konuştuk. Türkiye'de gördüğümüz eğilim iyi değil, doğru yönde gitmiyor. Bunu kaygı verici olarak tanımladık ve hala öyle olduğuna inanıyoruz" dedi.

    Bu konudaki tutumlarını ve yaklaşımlarını ne zaman, nerede gerekli ise açıkça ortaya koymayı sürdüreceklerini belirten Kırby, "Özel ve kamuya açık görüşmelerde bunu Türk liderlere söylemeye devam edeceğiz. Basın özgürlüğü ile ilgili sorunlar oldukça, bu konudaki açıklamalarımızda bir azalma göreceğinizi düşünmüyorum. Yalnızca bu konu bizim için önemli olduğu için değil, Türkiye de önemli bizim için ve Türkiye'nin başarılarını görmek istiyoruz. Çok belirgin bölgesel konularda, çok önemli bir müttefik ve ortağımız. Şimdi de sahip olduğumuz güçlü ikili ilişki, basın özgürlüğünün gelişmesi ile daha da güçlenir" diye konuştu.

    "DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ" KONUŞMASINDA GAZETECİYE ENGEL

    Öte yandan AA'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yaptığı konuşmadan sonra Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, yabancı bir gazetecinin soru yöneltmesini engelledi.

    Kerry, Dışişleri Bakanlığında günlük basın toplantısına katılarak Suriye ve Dünya Basın Özgürlüğü Günü hakkında konuşma yaptı.

    Konuşmasını bitiren Kerry, gazetecilerin sorularını almak istedi.

    Kerry, bu sırada soru sormak için el kaldıranlar arasında yer alan El Arabiya televizyonu muhabirine söz hakkı verdi. Yabancı muhabir sorusunu sormaya başladı ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby araya girdi ve muhabirin sözünü kesti. Kirby, bunun ardından soru sorma hakkını Associated Press (AP) haber ajansının muhabirine verdi.

    Bunun üzerine Bakan Kerry, "Bu durumları fazla bilmiyorum" diyerek AP muhabirinin sorusunu aldı.

    Kerry'nin cevabını bitirmesinden sonra ikinci ve son soruyu alacağını belirten Kirby, çok sayıda yabancı basın mensubunun soru hakkı istemesine rağmen sözü CNN muhabirine verdi.

    Kerry'nin konuşmasını bitirmesinin ardından Kirby'nin basın toplantısına devam edecek olmasına rağmen sözü kesilen El Arabiya muhabiri dahil bazı gazeteciler salonu terk etti.

    Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, sadece AP ve CNN muhabirlerine soru hakkı verilmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Onlar Dışişleri Bakanlığı basın odasının müdavimleri" ifadesini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dünya Basın Özgürlüğü Günü Dışişleri Bakanlığı John Kerry Türkiye Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title